Ibland kan det vara skönt att fuska och ta genvägar i köket. Dessa quesadillas är varken lagade från grunden eller särskild hälsosamma men de är tramsigt goda, går fort att laga och har inga märkliga ingredienser. I det här receptet krävs inga exakta mått utan du avgör själv hur mycket du vill ha i. Stört gott att äta till soppan! Eller som mellanmål, snacks eller frukost. För veganskt alternativ: byt ut cream cheesen mot PåMackan och crème fraichen mot havrefraiche.
Ingredienser
Kokta svarta bönor
Tortillabröd
Tacosås
Cream cheese
Crème fraiche
Riven ost
Quesadillas med svarta bönor
- Börja med att skölja av de svarta bönorna om du använder bönor från burk eller tetrapack och låt dem rinna av.
- Riv en stor bit ost, eller hyvla skivor om du inte orkar göra det jobbigt för dig.
- Lägg ut tortillabröden (du behöver 2 stycken/quesadilla) och börja med att bre ut cream cheese på hela bröden.
- Lägg ost ovanpå cream cheesen och ha sedan på några klickar tacosås. Lägg de svarta bönorna i mitten av det ena brödet och avsluta med att lägga på en klick crème fraiche på bönorna.
- Tryck ihop bröden och stek på båda sidorna i rikligt med olja tills de har fått en fin färg och osten har smällt.
[…] Bröd, nachos eller quesadillas/avodillas […]
[…] Snabba Bönquesadillas […]