Fyllt pitabröd med rödbetshummus, rostad potatis och fetaost

Eftersom att jag är människa vill jag att middagen ska gå fort. Jag lägger aldrig mer än 20 minuter på matlagning på vardagarna men jag vill ändå att maten ska kännas spännande och provar gärna nya grejer.

Jag har alltid älskat rödbetor men bara ätit det på helgerna eftersom att det tar så lång tid att få klart. Men sedan jag upptäckte att det finns färdigkokta rödbetor i grönsaksdisken har det alltså blivit ändring på det och nu använder jag dem flitigt i många olika rätter. De är supergoda att skiva tunt och ha på mackan, att ugnsrosta lite snabbt eller att mixa till olika sorters röror.

I detta recept har jag proppfyllt pitabröd med massa goda grejer. Rätten tar 20 minuter att få klar och den är lätt att laga till många.

vegansk rödbetshummus i pitabröd med rostad potatis, smulad fetaost och bladspenat

Ingredienser

2 kokta rödbetor
1 pkt färdigkokta kikärtor
1 msk tahini
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1-2 tsk spiskummin
saft från 1/2 citron
salt + svartpeppar

potatis

till servering:
rostade potatisklyftor
pitabröd
fetaost
gurka
bladspenat
ev. dill eller persilja

Såhär gör du: 

  • Potatis: Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Dela potatisen på mitten eller skiva den i klyftor. Ringla över olja och låt stå i den övre delen i ugnen i ca 20 minuter tills att potatisen är genomstekt och har en fin och gyllenbrun färg. Salta.
  • Hummus: Under tiden potatisen är i ugnen förbered rödbetshummusen genom att först dela rödbetorna i mindre bitar. Mixa sedan rödbetorna med en stavmixer tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med citronsaft samt salt och peppar.
  • Värm pitabrödet i ugnen och fyll sedan brödet med bladspenat, potatis, rödbetshummus, smulad fetaost, gurka och dill.

4 kommentarer Lägg till

Kommentera