Ett skepp kommer lastat! Med vadå? Din nya favoritpastarätt!
För några år sedan, på den tiden då jag avskydde att laga mat, bjöd jag alltid på den här rätten när jag skulle försöka imponera på gäster. Jag kunde inte laga så många rätter men den här pastarätten var mitt triumpfkort och gick alltid hem hos alla. Idag har den nästan blivit lite som en nationalrätt i vår familj. Om vi inte vet vad vi ska laga, så lagar vi alltid tagliatelle i fetaostsås. Den är enkel, går fort att få klart och kräver lite disk. Och det bästa av allt? Den är ännu godare dagen efter och lämpar sig alltså ypperligt i lunchlådan!
Tagliatelle i krämig fetaostsås med svamp, zucchini och bladspenat (4 personer)
400 g champinjoner
1 paket fetaost
1 zucchini
1,5 ekologiska grönsaksbuljongtärningar
3 dl crème fraiche (eller 2 dl crème fraiche + 1 dl annan vätska som grädde/havregrädde/vatten)
1 liten påse bladspenat
Olivolja
Salt + svartpeppar
Så här gör du:
- Börja med att koka pasta!
- Skär champinjonerna i slantar och zucchinin i bitar.
- Stek champinjonerna och zucchinin i en gryta eller stor kastrull i olivolja på medelvärme. Stek tills att champinjonerna har börjat släppa ut vätska och ha då i buljongtärningarna. Rör runt tills att buljongen har lösts upp och bildat en sås.
- Ha i crème fraiche och den övriga vätskan och smula ner fetaosten.
- Låt såsen koka på medelvärme tills att osten har börjat smälta in i såsen och ha sedan i blandspenat.
- Smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Klart!
Är det grönsaksbuljong?
Ja, grönsaksbuljong! 😊
[…] Pastarecept med fetaost, svamp och spenat. […]
[…] 1. Tagliatelle i krämig fetaostsås med zucchini, svamp och bladspenat […]
Hej, jag läste dina pastarecept tidigare i veckan och har nu gjort två av dem själv. Jag gjorde om lite, men har postat mina inlägg på min blogg: mariasmat.nu
Jag kallar dem för Zucchinipasta och Citronpasta.
Tack för inspirationen och att du tar grymt snygga bilder! 🙂
Hej Maria! Jag kikade in på din blogg direkt. Allt ser uuurgott ut och vilka spännande varianter du har tagit fram. Tack för att du delar med dig och berättar, det gör mig sååå glad att se min mat tolkad av duktiga hemmakockar 😘✨
Gjorde denna igår och herregud, vad god! Du är verkligen en av mina absolut favoritkockar, du är otrolig duktig och kreativ plus att du gillar precis samma saker som mig haha. Tack så mycket för din blogg! Kram
Gu vilken fin och peppande kommentar, den gjorde min dag. Tack snälla! Så kul att kunna inspirera. 💛
[…] Tagliatelle i krämig fetaostsås med svamp, zucchini och bladspenat […]
[…] vilket i den här familjen framförallt betyder 3 saker: zucchinibiffar med tzatziki, zucchinipasta och inte minst – mängder av den här supergoda zucchinilasagnen med ostkräm och snabb […]
[…] pasta. Jag menar, det är alltid gott med pasta. Här har jag lagat en superenkel variant med en gräddig pastasås på zucchini, bladspenat, fetaost och svamp. Få ingredienser men med massor av smak. Och supergott att ha i lunchlådan dagen efter också […]
Supergott! Tack snälla för ett bra recept som passade perfekt när vi kom hem trötta från jobb och träning och inte hade någon inspiration. Det blev fest!
Verkligen så God, enkel och härlig som du beskriver!!! 😀
Jag som är ny i veggo-världen har verkligen fått upp ögonen för dig och din mat, kommer bli många besök på din instagram/blogg framöver för inspo! Tack!
Wow wow wow. Så galet gott. Lade till rödlök som fick fräsa med svampen, 3 vitlöksklyftor och hade bara havregrädde + maizena i istället för creme fraiche. Jag är så glad att jag hittade det här fantastiska receptet!
Du har redan fått mig att göra zucchinibiffar. Succé direkt.
Matlagningen har nått en ny nivå. Det har blivit roligt igen.
Ett underbart recept! Mjukt och smakligt!
[…] Pastarecept med fetaost, svamp och spenat. […]
[…] svamp, timjan och citron, krämig citronpasta med halloumikrutonger, örter och bladspenat och tagliatelle i krämig fetaostsås med svamp, zucchini och bladspenat MEN nu på sommaren är det gott med lite ”lättare” pastarätter. Som den här med […]