Att få ihop matvardagen del 3: 5 wraps att laga i höst

Då var det ny vecka och i vanlig ordning bjuder jag på ett nytt inspirationsinlägg som förhoppningsvis kan få er till att tycka att matvardagen känns lite enklare och samtidigt roligare. På temat ”få ihop matvardagen” har jag tidigare skrivit om mat-i-skål och nudlar.

Den här veckan bjuder jag på det tredje inlägget i samma serie med en av mina favoriter: WRAPS! Wraps är världsbäst eftersom:

 1. Alla älskar wraps! Alltså passar det sig ypperligt som bjudmat.
 2. Du kan stoppa in lite vad som helst beroende på vad du har hemma. Perfekt kylrensarmat med andra ord.
 3. Alla maträtter som innehåller bröd är alltid en bra idé.
 4. Det går superfort och smidigt att laga.
 5. En wrap ska alltid serveras med mycket sås – och all mat med mycket sås är bäst. Så är det bara.

Nu vet jag att ni vill ha recept, så här kommer 5 av mina favoriter:

1. Smålandsrulle

Om jag säger smålandsrulle, vad säger ni då? Emmabodafestivalen! Det här är alltså en tunnbrödswrap med hummus, riven ost, ättiksgurka, groddar och isbergssallad. Så sjukt enkel men helt tramsigt god. Det bästa med den här rätten är att den är klar på max 10 minuter! Bra va?

Du behöver 2 personer:

 • 2 tunnbröd
 • 1 tetra/burk kikärtor
 • vitlök
 • olivolja eller rapsolja
 • tahini
 • spiskummin, chiliflakes, salt, peppar
 • isbergssallad
 • smörgåsgurka
 • riven ost
 • groddar

Du behöver inget exakt recept utan såhär gör du till 2 personer: Börja med att göra en hummus genom att mixa ett paket avsköljda kokta kikärtor tillsammans med tahini, vitlök, lite citron, lite chiliflakes, spiskummin, salt, peppar och lite olja tills det blir en len och smidig smet. Lägg en stor klick hummus på ett tunnbröd, hackad isbergssallad, smörgåsgurka, groddar och en näve smakrik och god riven ost du gillar. Nomnom!

2. Pitabröd med kikärtsgyros

Det här är min favoritwrap genom alla tider. De kryddiga kikärtorna, de krispiga grönsakerna, den perfekt krämiga SÅSEN. Det stekta pitabrödet… börjar nästan gråta nu för jag vill äta det så mycket. Jag gillar även att såsen är gjord på kikärtsspadet, det gör att majonnäsen i princip är gratis + är helt vegetabilisk. Win win! Klicka här för att komma till receptet!

3. Halloumiwrap

Favorit nr 3 blir min halloumiwrap med vitlökssås, sriracha och massvis av grönsaker. Precis som Smålandsrullen tar den max 10 minuter att få klar vilket innebär att den är helt perfekt middagsmat. Bara stek halloumi, blanda samman såsen och lägg på grönsaker. Det kan nästan inte bli enklare! Stort plus är att den är heeelt fantastiskt god också. Här hittar du receptet.

4.  Rödbetspita med smulad fetaost, dill och rostad potatis

Nästa recept blir denna urgoda pitawrap med rödbeta, fetaost, dill och rostad potatis. Jag älskar, älskar kombinationen rödbeta och fetaost/getost men jag tycker att det kan bli lite för sött efter ett tag. Därför har jag i rostad potatis för att göra wrapen mer matig, lite gurka för konsistens och krispighet samt dill för att det är så underskattat och gott till det mesta.

Ett tips är att använda färdigkokta rödbetor. De finns i grönsaksdisken, kostar en guldtia, har lång hållbarhet och är så smidigt att använda sig av i vardagen. Bara mixa ihop rödbetor med en stavmixer! Om du vill göra rätten mer matig mixa i färdigkokta kikärtor med den mixade rödbetan. Här hittar du receptet på denna goding!

5. Supah dupah green veggiewrap med het färsröra, grönt och guacamole

Dagens sista recept drar lite åt tacohållet, men vad gör väl det – vem älskar inte tacos? Den här wrapen har allt. Krispiga grönsaker, hackad spenat, massor av god sås, krämig färsröra, svarta bönor och svarta smakrika sesamfrön. Fyll brödet ordentligt, rulla runt och ät! Så himla gott, klart på 15 minuter och gör sig urgod i lunchlådan dagen efter också.

12728495_1036672886389452_415115125_n

Du behöver:

 • mjuka tortillabröd
 • vegofärs
 • vitlök
 • olivolja
 • oregano, paprika, svartpeppar, salt, spiskummin
 • tacosås
 • guacamole (blanda avokado med en liten sked crème fraiche, salt, peppar, chili och citron)
 • sriracha
 • gurka
 • svarta sesamfrön
 • svarta bönor, färdigkokta
 • bladspenat
 • tomat

Börja med att göra färsen genom att steka den i olja och krydda med oregano, paprika, svartpeppar, salt och spiskummin. Rör runt noga och stek i ca 5 minuter tills den har blivit mjuk och fått lite lätt stekyta. Vänd i tacosås eller salsa!

Servera i ett tortillabröd tillsammans med massor av grönsaker, massor av guacamole , svarta bönor samt svarta sesamfrön och sriracha. Fyll den ordentligt, rulla ihop och ät!

 

Det var den här veckans inspirationsinlägg! Förhoppningsvis hittar ni en ny vardagsfavorit bland recepten här ovan. Nästa vecka kommer ett stooort pastarecept med massor av goda rätter som står klara på max 20 minuter och är goda att ha i lunchlådan också.

För att spara mina recept på ett samlat ställe, följ mig på Bloglovin. Ni hittar mig även på Instagram och Facebook.

 

19 kommentarer Lägg till

 1. 1. Detta är min bästa vegoblogg just nu, 100 % i min smak.
  2. När kommer kokboken?
  3. Har du pinterest?

  1. juliatuvesson skriver:

   1. Men hallå, tack! 😘😘😘
   2. Helst igår, hehe. Men vi får se vad framtiden utvisar. Kul att du är intresserad oavsett, det gör mig SÅ glad.
   3. JA! Är tokig i Pinterest. Tuvessonskan (Julia Tuvesson) heter jag där också.

 2. Janina skriver:

  Alltså, du inspirerar så mycket i vartenda ett inlägg! Blev extra sugen på halloumiwrapen 🙂

  1. juliatuvesson skriver:

   Tack, Janina! 😘 Halloumiwrapen är tramsigt god, prova!

 3. maria skriver:

  ”alla mat med mycket sås är bäst” är ungefär ett citat som skulle skrivas på min gravsten..

  1. juliatuvesson skriver:

   Haha! Men håller med. Så jäkla bra livsmotto överlag. Om jag någonsin skulle få för mig att ha vägg-text-konst här hemma skulle det vara den textraden 😂

 4. Petter skriver:

  Hurra vilken bra matblogg! Ny favorit. Perfekt för oss som äter mer och mer vegetariskt. Enkelt, gott och snyggt presenterat. Hatten av!

  1. juliatuvesson skriver:

   Ååh, tack Petter för den fina kommentaren! Så himla kul att höra!

 5. Emelie Hjort skriver:

  Fantastiska recept 😛 Keep up the good work 🙂

  1. juliatuvesson skriver:

   TACK, Emelie! 😘

Kommentera