Månadens Gröna: Naan Flatbreads med sparris

Den här månaden var det fina Tina på Grönt varje dag som stod för värdskapet för matlagningsutmaningen Månadens Gröna (ni känner väl till den vid det här laget?) och valde då råvaran sparris. Och jag som har en sådan hatkärlek till sparrisen visste först inte alls vad jag skulle ta fram för recept. Förra året förät jag mig nämligen på sparrisbruschetta med hollandaisessås och har inte ens kunnat tänka mig en liten bit sparris sedan dess.

Men något med sparris skulle jag laga oavsett. Och det här är det bästa med  matlagningsutmaningar – att en verkligen utmanar sin kreativitet och sina smaker och provar nya rätter även om en först tänker att det nog inte är något för mig.

Tillsist beslutade jag mig för att laga naan flatbreads. Jag älskar ju all mat med bröd och att laga pizza, eller flatbreads är världens bästa sommarmat. Det går fort, smakar mycket, är lätt att laga till många och är vanligtvis relativt diskfritt. Och man behöver såklart inte stå och mecka med egen deg utan det går utmärkt att köpa vilket bröd som helst.

Att laga pizza på pitabröd, naanbröd eller på tortillabröd är supersmidigt och blir faktiskt väldigt gott. Och varför krångla med tomatsås när man kan göra en vit pizza med en god röra istället? Eller som i det här fallet – bara ha på lite vitlökssmör och mozzarella?

15 minuter totalt tog det att laga dessa naan-flatbreads, hoppas att det kommer att bli en lika stor favorit hos er som det har blivit hos mig!

Ni hittar mig även på Instagram, Facebook och Bloglovin’.

IMG_3205

Naan Flatbreads med sparris, 4 stycken

4 naanbröd (jag köpte färdiga)
2 msk smör
1 stor vitlöksklyfta
1 paket mozzarella
7-8 sparrisar
1 liten bit fetaost eller getost
1 citron

salladslök
ev. chiliflakes
pistagenötter

Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att ha på ett lager smör på varje bröd. Pressa vitlöksklyftan och fördela jämt över bröden. Placera i mitten av ugnen och låt rosta i ca 5 minuter tills att smöret har smält och bröden har börjat få lite färg. Ta ut bröden och ha på tunt skivad mozzarella över bröden. Ställ tillbaka i ugnen igen och låt rosta i ca 3-5 minuter tills att mozzarellan har smält och fått lite färg.

Gör under tiden sparrisen genom att dela den i mindre bitar och steka i smör i ca 3-4 minuter eller tills att sparrisen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd. Dela citronen på mitten och stek den med den skurna sidan nedåt i stekpannan tills att den har fått lite färg. När bröden är klara fördelar du sparrisen jämt över bröden. Strö på lite fetaost, chiliflakes, finhackad salladslök och eventuellt lite hackad pistage. Servera med den stekta citronen att pressa över precis innan servering.

För fler enkla sommarrecept:

Halloumirårakor: din nya vardagsfavorit på endast 3 ingredienser

Ölfriterad halloumiburgare med srirachamayo, jalapeños och syrad rödlök

3 veganska och proteinstinna röror att äta till dina citron- och örtfries

En kommentar Lägg till

Kommentera