Säg hej till din nya höstfavorit: kantarellpizza! Med smörstekta kantareller, tryffelkräm, krasse, gräslök och orimliga mängder gruyère. Min absolut bästa hösträtt någonsin, varsågoda!
Jag har inte plockat kantarellerna själv. Jag har inte heller bakat degen själv. Och jag har verkligen inte gjort tryffelkrämen själv. Men det spelar ingen roll, det blir gott ändå. OCH! När man är så smart att man köper ca allt färdigt har man också fördelen att få så här god middag på bara 20 minuter. Hur bra?
Den här pizzan är supergod att äta både som middag, som förrätt eller som tillbehör på kräftskrivan. Men jag vill framförallt slå ett slag för hur underbar den här rätten är att äta som tilltugg eller som snittar! ALLA ÄLSKAR DEN HÄR PIZZAN, så är det bara.
Följ mig på Instagram för dagliga uppdateringar, enkla recept och massa av inspiration. Jag finns även på Facebook och på Bloglovin’ där ni kan spara mina recept på en samlad plats.
Kantarellpizza med tryffelkräm, gruyère, krasse och gräslök
1 pizzadeg
200 g kantareller
smör till stekning
ev. 1 vitlöksklyfta
1 burk crème fraiche
1 bit gruyère eller annan god ost som prästost
krasse
gräslök
tryffelmajonnäs/tryffelaioli (på burk) eller några droppar tryffelolja
SÅHÄR GÖR DU:
Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort all skit från svampen som du inte vill ha med och stek sedan i en torr stekpanna tillsammans med eventuellt lite pressad vitlök. När vätskan börjar släppa från svampan har du i en klick smör, lite salt och svartpeppar. Lägg ut pizzadegen på en plåt och bred därefter på rikligt med crème fraîche. Ha över riven ost, svampen och sedan ytterligare lite ost. Placera i den övre delen av ugnen i ca 10-15 minuter tills att pizzan är gyllenbrun och ser god ut. Klipp över gräslök och krasse och klicka ut små klickar tryffelkräm. Avsluta med att ha över lite svartpeppar.
Tips: om du vill kan du ha på lite rostade pinjenötter och syrad rödlök också.
Följ mig på Instagram för dagliga uppdateringar, enkla recept och massa av inspiration. Jag finns även på Facebook och på Bloglovin’ där ni kan spara mina recept på en samlad plats.
FÖR FLER GODA KANTARELLRECEPT:
Två goda dippsåser med kantareller: kantarellmajonnäs och kantarellkräm med ricotta och tryffel
Så gott det ser ut, snyggt jobbat!
Alltså du måste ju vara tankeläsare?? Kom precis hem från coop med kantareller och pizzadeg och funderade på hur man gör bästa kantarellpizzan, så möts jag av detta!
Haha, men hur blev pizzan då? Blev det något gott?
[…] Nu förstår jag att ni har legat sömnlösa och funderat över ifall det blev någon kantarellpizza i helgen. Och det blev det! En lyxigare variant av söndagspizzan och jag vågar nog påstå att jag hade den godaste matlådan dagen därpå på jobbet. Om någon är intresserad av receptet finns det hos Tuvessonskan! […]
[…] Vegoskagen med friterat bröd, signerad tjejerna på Vegansk Matlåda Kantarellpizza med tryffelkräm […]
[…] fredagen lagade jag kantarellpizza med gruyere och tryffelmajonäs efter Tuvessonskans recept. Köpte ett gott naturvin (orange) och hade fredag tillsammans med Johan. Vi hade inte setts på […]