Banh mi med kryddrostade kikärtor, majonnäs och syrlig kålsallad

Jag måste säga att det ändå är lite kul att se att det finns precis lika många latisar som jag där ute som älskar genvägar och fuskrecept för att förenkla matvardagen. Jag har som ni säker redan förstått vid det här laget inte några som helst problem överhuvudtaget med hel- och halvfabrikat. Tvärt om – jag älskar allt som gör matvardagen enklare. Så, länge leve halvfabrik och snabbrecept!

I förra veckan bjöd jag på ett recept på en zucchinilasagne med en snabb fuskbechamel som ni verkade gilla. Så varför bryta ett vinnande koncept? Här kommer ännu ett snabbt fuskrecept på min enklaste Banh Mi-ish med kryddrostade kikärtor, majonnäs, sriracha, salladslök, koriander och en syrlig kålsallad. Allt detta klämmer jag in i en fluffig baguette. SÅ gott!

Läs mer: Supersnabb zucchinilasagne med fuskbechamel och enkel färssås

vegansk banh mi med kryddrostade kikärtor, majonnäs, snabb kålsallad på spetskål, koriander, salladslök och baguette

Banh mi med kryddrostade kikärtor, majonnäs och syrlig kålsallad
räcker till 2 hungriga personer

1 stor baguette, gärna en god
3-4 dl kokta kikärtor (typ 1 tetra eller burk 400 g)
majonnäs
sriracha eller annan chilisås
koriander
hackad salladslök

1 liten spetskål
soja
en nypa socker
1 lime
chiliflakes

salt och peppar
ev. runt skivad morot & tunt skivad jalapeños för extra hetta

förslag på kryddor:
vitlök
ingefära
soja
paprika
SÅHÄR GÖR DU

Börja med att steka de kokta kikärtorna i kryddor tillsammans med lite rapsolja tills att de är knapriga på utsidan och mjuka på insidan. Välj själv vilka kryddor du vill ha – det mesta blir gott! Jag brukar köra på med lite soja, torkad paprika, vitlök och torkad ingefära + salt och peppar.

Skiva spetskålen tunt antingen med en kniv eller med en mandolin. Alltså köksverktyget, inte musikinstrumentet. Blanda kålen med lite soja, lite socker, lite limesaft, lite chiliflakes och lite salt och peppar. Kör på känsla! Om du pallar så skiva gärna upp någon morot i tunna stavar också att ha till. Det blir gott med lite extra tuggmotstånd. Lägg sedan på ett tjockt lager majonnäs på brödet och lägg sedan på de stekta kikärtorna, kålsalladen, koriander, lök, sriracha och kanske även morot och jalapeños. Nomnom!

Följ mig på Instagram för dagliga uppdateringar, tips och enkla recept. Jag finns även på Facebook och på Bloglovin’ där ni kan spara mina recept på en samlad plats.

 

För fler recept på snabb vardagsmat: 

Min ständiga vardagsräddare: snabb vegansk tomatsoppa med matvete och örtkrutonger

3 snabba vardagsmiddagar på under 15 minuter: quesadillas, rostad paprikasoppa och ädelostpasta

Kommentera