Inlägget är ett betalt samarbete med Edgy Veggie
Som tonåring upptäckte jag kebabpizzan. Tidigare hade jag alltid beställt samma pizza som min pappa, det vill säga en capricciosa, men som ett led i min tonårsrevolt ville jag bryta mig loss från invanda mönster och skapa min egna identitet. Både i stort och smått.
Jag minns fortfarande kebabpizza som en av mina största kulinariska upptäckter. Att något kunde vara så gott? Krispigt, salt, såsigt! Nä, det var rätt upp på favoriträttslistan med den direkt. Några år därpå beslutade jag mig för att skippa köttet och då kan man tänka sig att det var slut på det roliga. Eller?
Nähä! För vet ni! Man kan äta kebab utan kött. Som denna seitankebaben från Edgy Veggie. Snabbt, gott och enkelt. När Calle promenerar bort till pizzerian och plockar upp en Margarita steker jag upp seitankebaben i olja. Jag hackar upp isbergssallad. Blandar sås. Och femton minuter en kvart senare står detta göttiga på bordet. Nom!
Kebabpizza med seitankebab
1 nygräddad Margaritapizza (fryst, från pizzerian eller hemgjord)
Toppingar
- 1 paket Edgy Veggie seitankebab à 250 g
- rapsolja, till stekning
- isbergssallat, i mindre bitar
- snacksgurka, i mindre bitar
- lök, i tunna skivor
- valfri stark sås
En suverän kebabsås
- 1 dl crème fraiche
- 1 dl gräddfil
- 2 msk majonnäs
- 0,5 tsk vitlökspulver
- 2 tsk valfri stark sås, t ex sriracha
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk torkad oregano
- 1 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk rökt paprikapulver
- en liten skvätt citron- eller limesaft
- salt och svartpeppar
Såhär gör du
Blanda ihop ingredienserna till kebabsåsen och låt stå kallt till servering.
Stek seitankebaben i rikligt med olja tills krispig.
Hacka upp sallat, gurka och stimla köken tunt om du inte redan har gjort det.
Toppa dina pizzor med kebaben, sallaten, löken – och rikligt med sås.
Vill du läsa mer om Edgy Veggies seitan och få fler tips kring hur du kan använda den, klicka här.
[…] Kebabpizza vegostyle med seitankebab och världens godaste sås […]