Inlägget är en annons för Pannoumi
Att jag är tokig i ost är väl knappast någon hemlighet? Jag menar, min kropp består troligtvis till ca 85% av diverse mejeriprodukter. Jag skulle gärna bytt ut huvudråvaran i flertalet rätter till just ostalternativ. Och en sådan rätt är denna take på en klassisk fiskburgare med tartarsås. Istället för att använda mig av fisk har jag använt mig av en ny produkt, Pannoumi, och panerat den i panko. Mmm, krisp!
Vad är Pannoumi?
Och vad är Pannoumi då, tänker kanske du nu? Jo, Pannoumi är en helt ny stek- och grillost från Skånemejerier som görs på mjölk från svenska gårdar. Ni vet ju att jag tycker att sådant är viktigt och jag är så glad att det börjar dyka upp så många bra svenska alternativ till ens favoritprodukter. Pannoumin kan du både steka, grilla, panera, fritera och ha i grytor – istället för kött. Och den finns både som filé och som burgare. Smakmässigt är den lite mindre salt och har en mer framträdande ostsmak! Ja, jag gillar verkligen den. En fenomenal produkt!
Var kan jag köpa Pannoumi?
Pannoumi är som sagt en helt ny produkt från Skånemejerier som precis har börjat rulla ut i butik. Den är listad hos Ica – och om du inte hittar den i just din osthylla går det fint att be dem ta in den.
Krispig Pannoumiburgare med tartarsås
I denna goda burgare har jag panerat Pannoumi i krispig panko som jag sedan serverar i ett gott burgarbröd med tartarsås, lök, jalapeños, sallat och hyvlad gurka. Nom nom!
2 burgare
Krispiga pannoumiburgare
- 1 paket pannoumiburgare à 150 g (2 ostburgare)
- ca 2 dl pankoströbröd
- ca 0,5 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- naturell olja till stekning, t ex rapsolja
Tartarsås
- 1 dl majonnäs
- 1 msk kapris, finhackade
- 4 cornichoner, finhackade
- 2 tsk citronsaft
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1-2 msk finhackad färsk gul lök
- lite finhackad dill och/eller persilja
- salt och svartpeppar
Servering och tillbehör
- 2 burgarbröd
- 2-4 valfria sallatsblad
- 1 liten snacksgurka, tunt hyvlad och avtorkad
- 1 liten färsk gul lök i tunna ringar
- 1 liten jalapeño, tunt skivad
- extra citronsaft
Såhär gör du
Börja med att blanda ingredienserna till tartarsåsen. Smaka av med salt, peppar och citronsaft och låt stå kallt till servering.
Lägg upp mjöl på ett fat, pankoströbröd på ett annat fat och uppvispat ägg på ett tredje. Salta och peppra lite i ägget. Ta fram dina Pannoumiburgare och börja med att doppa dem i mjölet. Doppa därefter i det uppvispade ägget och slutligen i panko. Tryck till ordentligt så att pankon fastnar ordentligt.
Värm upp olja i en stekpanna och stek de båda burgarna på båda sidor tills de blivit gyllene och krispiga.
Nu är det dags att komponera din Pannoumiburgare. Börja med att lägga ett lager tartarsås i botten. Ha på sallatsblad och din krispiga burgare. Ha på lite citronsaft och ytterligare ett lager tartarsås. Toppa med några ringar lök och jalapeños. Avsluta med att lägga på lite gurka.
Kläm ihop och servera genast!
Vill du ha fler tips på vad du kan laga med Pannoumi? Här kommer du till Skånemejeriers receptsida och här kommer du till Pannoumi på Instagram.
[…] Här kommer du till mitt recept på panerade Pannoumiburgare med tartarsås. […]