Jag har skrivit böckerna ”Plåtmat”, ”Käka Grönt!” och ”Brynt Smör” som Norstedts förlag har gett ut.
Foto: Julia Tuvesson
Artiklar och blogginlägg om Tuvessonskan:
Intervju i Aftonbladet om mina bästa anti-svinn-tips: https://www.aftonbladet.se/matdryck/a/gWPOb0/tre-matprofiler–sa-minskar-vi-pa-svinnet
Intervju med Ystad Allehanda om min kokbok Brynt smör och det jag kallar för ”misslyckandets filosofi”:
https://www.ystadsallehanda.se/nyheter/matkreatoren-med-en-fot-pa-osterlen-vill-inspirera-till-misstag-i-ny-bok-9d5e0177
Intervju om Tuvessonskan och mitt Malmömatcommunity: https://www.expressen.se/kvallsposten/55-000-personer-vill-veta-vad-julia-lagar-till-middag/
https://www.resursgruppen.se/platmat/
Pontus Dahlström på Food&Friends nämner Tuvessonskan om en viktig påverkare i Matrapporten 2018:
http://svenskamaltider.se/2018/04/20/det-finns-rationella-argument-som-ar-viktigare-an-att-maten-ar-god/
Stor intervju om min bok Plåtmat med tillhörande recept i Icas kundtidning Buffé: https://www.ica.se/buffe/artikel/mat-pa-en-plat/
Intervju hos den vegetariska matbloggen Grönt varje dag om billig januarimat, hur jag om in på det gröna köket och hur det är att leva lyxigt på små medel, https://www.grontvarjedag.se/blogg/vegoprofilen-julia-tuvessonskan
Intervju med SVT om ”5 tips på vegetarisk julmat – helt utan pekpinnar”: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ger-tips-pa-vegetarisk-julmat-helt-utan-pekpinnar
Ur Coops kundtidning Mer smak, intervju ”Månadens Vegoprofil”: https://www.coop.se/contentassets/40f95794153e4cbb98613d04af75f300/mersmak8_2017-1.pdf
Från matbloggen Portionen under tian, intervju om min plåtmat: https://undertian.com/portfolio/om-platmat-och-en-intervju-med-tuvessonskan/
Från Book a Table 26 augusti, 2016 ”9 matkonton på Instagram som du borde följa just nu”: https://www.bookatable.se/blogg/topp-9-matkonton-pa-instagram-som-du-borde-folja-just-nu
Från den vegetariska matbloggen Vegokäk 21 juni, 2016: https://vegokak.se/2016/06/21/lankkarlek-ett-matgeni/
Från Sapir Magasin 8e juni, 2016:
http://sapir.se/instagrams-matstjarnor-visar-var-tallriken-ska-sta/
Från Sveriges största svensktalande vegoblogg Jävligt gott 10 januari, 2016:
Tips på bra Vego-Instagramkonton: http://www.javligtgott.se/tips-pa-bra-vego-instagramkonton/
http://alexandrabylund.com/2018/october/bara-vara-sig-sjalv-det-ar-inte-sa-jakla-latt.html
Film och TV:
Ur min med medverkan i Nyhetmorgon på tv4 där jag lagar två rätter ur min kokbok Plåtmat; halloumipytt med örtsmör och senapskräm samt kantarellfries med surkål och en böndipp med brynt smör.
Jag medverkar i Nyhetsmorgon och lagar två rätter från min kokbok Käka Grönt:
https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/hon-skapar-gröna-och-enkla-vardagsräddare-12505186
Jag medverkar i Nyhetsmorgon och presenterar min kokbok Brynt Smör:
https://m.youtube.com/watch?v=EHjhii89hcU
Film: Joen Bergenrud
Reklamfilm för min kokbok Plåtmat (genom Norstedts): https://www.youtube.com/watch?v=RG_PzxDI69M&feature=youtu.be
Priser och nomineringar:
VINNARE ÅRETS POTATISINSPIRATÖR 2020
NOMINERAD STORA MATBLOGGSPRISET 2018: http://matbloggspriset.se/2018/10/nominerade-matbloggspriset-2018/
VINNARE ÅRETS MAT-INSTAGRAMMARE 2017, nominerad av Allt om Mat och framröstad av folket:
http://alltommat.se/roy-fares-vann-allt-om-mats-stora-matpris-har-ar-alla-vinnare/
TOPP 10 VEGETARISKA MATBLOGGAR 2016
Från analysföretaget Cision 26 oktober, 2016: http://www.cision.se/bloggtopplista/cision-rankar-topp-10-vegetariska-matbloggar
NOMINERAD STORA MATBLOGGSPRISET 2016
Jag var en av tre nominerade i kategorin ”Stora matbloggspriset” i Matbloggspriset. Juryn bestod av Monika Ahlberg, Ylva Vitorovic och Kinna Jonsson. http://matbloggspriset.se/2016/10/nominerade-matbloggspriset-2016/
ÅRETS NYFÖRETAGARE MALMÖ 2018
NOMINERAD STORA MATBLOGGSPRISET 2019