En kan aldrig få nog av snabba och goda pastarecept, eller hur?
Trots att jag lagade denna rätt säkert 3-4 gånger i veckan när jag var student har jag fortfarande inte tröttnat. Trots att jag älskar att laga nya rätter är det här alltid rätter jag återkommer till när inspirationen tryter.
Den har pastarätten har verkligen allt man kan kräva av bra vardagsmåltid. Den är både lätt- och snabblagad, god, billig och innehåller ingredienser en ofta redan har hemma. En riktig vardagsräddare med andra ord!
Krämig citronpasta med halloumikrutonger, 2-3 personer
valfri pastasort
1 liten ekologisk citron
2-3 dl crème fraiche
Några nävar bladspenat
citronpeppar, svartpeppar & örtsalt efter smak
1 grönsaksbuljongtärning eller buljongpulver
1 paket halloumi
färska örter (som basilika, dill eller persilja)
olivolja
Så här gör du:
- Börja med att koka upp valfri pastasort i saltat vatten.
- Skär under tiden halloumin i kuber och stek i olivolja i en stekpanna tills att de har blivit knapriga och gyllene.
- När pastan är färdigkokt, häll av vattnet och blanda sedan i crème fraiche i kastrullen tillsammans med pastan. Mängd beror på hur mycket pasta du har kokat men all pasta ska vara täckt av sås och gärna lite till. Ha på citronsaft, några teskedar buljongpulver (eller buljongtärning), massor av citronpeppar, svartpeppar och smaka av med örtsalt.
- Avsluta med att vända i massor av hackade örter och någon näve färsk bladspenat.
- Toppa med halloumikrutongerna, hacka över lite hasselnötter och ringla över olivolja. Klart!
För att spara mina recept på en samlad plats, följ mig gärna på Bloglovin. Jag finns även på Instagram och Facebook.
För fler goda och enkla pastarecept, kika in:
Jättegott! Även kidsen åt med god aptit.
[…] Krämig citronpasta med halloumikrutonger, örter och bladspenat […]
[…] 2. Citronpasta med halloumikrutonger […]
[…] mest lagade recept här på bloggen, utan någon som helst konkurrens, är min citronpasta med halloumikrutonger. Sedan 8 år tillbaka har jag lagat den flera gånger i månaden – och det är sedan länge […]
[…] en gratäng. Sätt ugnen på 200 grader, stek massor av grönsaker som exempelvis zucchini, gör en citronsås och toppa med en god ost av något slag. Det går bra att blanda ostsorter, perfekt sätt att ta […]
[…] köket allt för länge och vad passar då bättre än en god och snabb pastarätt? Denna krämiga citronpasta med halloumikrutonger råkar dessutom vara mitt mest populära recept […]
Sååå himla gott och enkelt! 👍
[…] ju annars riktigt krämiga pastasåser; som snabb fredagspasta med svamp, timjan och citron, krämig citronpasta med halloumikrutonger, örter och bladspenat och tagliatelle i krämig fetaostsås med svamp, zucchini och bladspenat MEN nu på sommaren är […]