Ju fler kockar desto bättre soppa tänkte jag och frågade två av mina favoritpersoner på www om de ville börja skriva texter till min matsajt. Visst, recept och guider är väl både användbart och givande MEN lite gammal hederlig kvalitetsläsning har väl aldrig skadat? Och med det sagt var Tuvessonskan & Vänner skapat. Så, säg hej till Elin Unnes och Marie Birde! De två nya krönikörerna som kommer husera här hos Tuvessonskan! De kommer skriva texter om allt sånt som gör en på gott humör: mat, dryck, odling, kultur och historia i en salig blandning. Ja, mer än så vet jag inte. Men kul kommer det bli!
Elin Unnes
Elin, @thesecretgardener, är född i getens år och är uppvuxen på en gård i Hälsingland. När hon var 21 började hon jobba som musikredaktör‚ med Marie Birde som chef, på hennes favorittidning i världen, Darling. Sen dess har hon fortsatt att göra tidning. Hon brukade inte kunna tänka på något annat än ilskna annonsörer och svårflörtade rockband. Men sen fick hon en kolonilott, och nu kan hon inte tänkta på nåt annat än odling. Och mat. Odling och mat. Allt hon odlar vill hon stoppa i munnen – bladen på pumpan, frökapslarna på rädisan och blommorna på squashen, lavendeln, linden… ja, blommorna på allt egentligen. Blommor är smaskens. Ibland går det bra och ibland går det åt helvete, som den gången hon fick sin man Stefan att äta plommonmandlar och det visade sig att de innehåller cyanid.
Elin bor i Gamla Klarakvarteren i Stockholm‚ odlar vid ett torp i Sörmland och vintrar på kontinenten, i Paris. Och så skriver hon böcker, mest om odling, men också lite om restauranger och Paris. Och Kongo. Men det är en annan historia.
Marie Birde
Mat kan vara så mycket mer än recept. Instamgramkontot Roman Flamingo aka Marie Birde fokuserar på hur dina favoriträtter hör ihop med popkultur, trender, historia och roliga berättelser. Det vill säga: Allt roligt om mat! Till vardags är Roman Flamingo en självutnämnd foodie sen typ tio år tillbaka, älskar att äta och baka sötsaker och kan inte få nog av böcker som inspirerar till en bra middag. Välkommen in!