
Hösten 2015 startade jag Instagramkontot Tuvessonskan under min mammaledighet. Kort därpå tillkom bloggen. Och sedan dess har jag skrivit massvis om vad jag brukar kalla för grönt och göttigt käk från mitt Malmökök.
I grunden har jag en kandidatexamen i etnologi vilket utgör sin rätt i såväl mina böcker som övriga texter. Sedan 2018 har jag släppt fyra kokböcker; Plåtmat, Käka Grönt, Brynt Smör och Tomat Tomat.
Med åren har det tillkommit ännu ett Instagramkonto, @malmöeats samt den tillhörande FB-gruppen Malmöfoodisar.
Och så har jag en mat- och samtalsklubb kallad SNACK! där jag och min kollega Jens Almqvist vänder och vrider på olika aktuella ämnen i en fartfylld talkshow.
Här på bloggen kan ni läsa om maten som jag lagar till mig och min familj, restaurang- och reseguider, produkttips och krönikor om populärkultur och historia.
Ja, det är jag. Julia Tuvesson heter jag förresten! Kul att du har hittat hit.