Här finner du samtliga av mina recept indelade i en rad olika kategorier. Klicka på länken för att komma direkt till receptet.
Vardagsfavoriter
Snabblagad Halloumi Tikka Masala med morot och svarta bönor
Indisk Daal med Rostad Bombaypotatis + mina 10 bästa baljväxtrecept
Månadens Gröna: 14 billiga veganska och vegetariska rätter samt ett och annat smart budgettips
3 snabba vardagsmiddagar på under 15 minuter: quesadillas, rostad paprikasoppa och ädelostpasta
Halloumipytt på plåt med äpple- och senapskräm
Greek Fries: Rostad potatis på plåt med kikärtor, smulad fetaost, krispigt grönt och dilltzatziki
Supersnabb zucchinilasagne med fuskbechamel och enkel färssås
Halloumi stroganoff med ris och persilja
Krämig svamppanna med svarta bönor och potatismos med brynt smör
Paneer tikka masala och paneer tandooritacos: säg hej till en ny matlagningsost i hyllan!
Shakshuka med grönkål och fetaost + Santa Marias nya kryddburkar
Smörbakad vitkål med harissagrädde, grönkålschips, äggkräm och hasselnötter
Gröna wraps för en enklare vardag: Den ultimata guiden till den bästa vardagsmaten + en liten bönguid
5 enkla recept med zucchini att laga i höst
Frukost & brunch
Bagelfrukost med två sorters goda röror att laga i helgen
Far i Hatten: mitt favoritbrunchställe i Malmö!
Tips på veganska frukostpålägg som jag gillar
Pasta
Vegansk gräddig citronpasta med rostad mandel + Det Goda Gröna
7 snabba pastarecept att laga i höst
Vegansk pasta bolognese med soltorkad tomat, rotfrukter och örter
Vegansk lasagne med soltorkad tomat, zucchini och ostkräm
Krämig citronpasta med halloumikrutonger, örter och bladspenat
Rigatoni med edamamehummus och vitlöksfrästa champinjoner
Cannelloni med spenat och kronärtskocka, tomatsås & parmesankräm
Avokadopasta med rostade valnötter och smulad fetaost
Penne med gröna ärtor, fetaost och mynta
Tagliatelle i krämig fetaostsås med svamp, zucchini och bladspenat
Snabblagad spaghetti med tomat- och fetaostsås
Lyxig pasta bolognese med chorizo, soltorkad tomat och burrata
Smörig tomatpasta med salvia och vitlök
Höstcarbonara med prästost, svamp och Karl-Johansalt
3 veganska grejer att toppa din pasta med: fröparmesan, friterad kapris och knaperstekt brödsmul
Husmanskost
Cashewbollar med svampsås, pressgurka och gräddigt potatismos
Min bästa 15 minuters-stroganoff med smält mozzarella och svarta bönor + en guide till hur du gör stroganoff på lite vad som helst
Köttbullens dag: 3 vegetariska recept
Vegetariska köttbullar med Karl-Johansvamp, kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon
Vegansk pannbiff med gräddsås, rostad potatis, saltgurka, dill och sotad lök
Kålpudding med kantarellfondsås, rårörda lingon och kokt potatis
Blomkålsgratäng med salvia och lagrad ost med tomatsallad och snabba färsbiffar
I ett bröd
Banh mi med kryddrostade kikärtor, majonnäs och syrlig kålsallad
Halloumitacos med mangosalsa och kryddrostade bönor
Månadens Gröna: Naan Flatbreads med sparris
Månadens Gröna: Vegansk Bookmaker Toast med dijonaisse på palsternacka
Pitanachos med pico de gallo, kryddrostade kikärtor, sriracha, vitlöksmayo och grönt
Smidigt med smördeg: enkla veganska pulled jackfruit empanadas, snabbpizza och tips på vad du gör med dina tacorester
Vegantacos med rökig rostad sötpotatis, sesammajonnäs och en kryddig bön- och cashewröra
Getostpiroger med grön chili och mynta, tabbouleh och vitlökskräm
Kikärtsgyros i pitabröd med dillaioli, citron, tomat och grönt
Halloumiwrap med med honungsglaserad halloumi, grönt & vitlökssås
Black Bean Quesadillas
Månadens gröna: Libawrap med morotsnuggets och grön tahinisås
Fyllt pitabröd med rödbetshummus, rostad potatis och fetaost
Rostad bönbruschetta med parmesancrème och basilikaolja
Smördegspizza
Gyros på Pulled Oats i pitabröd med dill- och citronyoghurt
Ölfriterad halloumi i briochebröd med ärtpuré och tartarsås
Gröna wraps för en enklare vardag: Hur du bakar ditt eget wrapbröd + recept på min nya favoritwrap
Soppor & grytor
Vegansk bouillabaisse med bönaioli och rostad potatis
Saffranssoppa med sötpotatis, vitt vin och timjan
Rostad sötpotatissoppa med tomat, harissa och rökt paprika
Krämig tomatsoppa med soltorkad tomat och röda linser
Pulled jackfruit chili med avodillas, crème fraiche, cashew och koriander
Paprika- och tomatsoppa med ruccolapesto och hasselnöt
Linssoppa med citron, spiskummin och chili
Blomkålssoppa med grön curry & citron- och örtkrutonger
Vegansk ”boeuf” med 3 sorters svamp, rotfrukter och gräddig potatispuré
Rökig vegansk svart bönchili på 20 minuter
Ribollita: italiensk bondsoppa med vita bönor och svartkål
Ratatouille med ugnsrostade grönsaker
Rostad morotssoppa med harissa, pumpafrön och yoghurtbollar
Min ständiga vardagsräddare: snabb vegansk tomatsoppa med matvete och örtkrutonger
Sallad
Krispig halloumi med toscansk brödsallad och dillmajonnäs
Matig vårsallad med rostad potatis, rödbeta och vitlökssvamp
Såser & röror
3 veganska och proteinstinna röror att äta till dina citron- och örtfries
Världens godaste kebabsås?
10 snabba såser & röror att prova i sommar
Två goda dippsåser med kantareller: kantarellmajonnäs och kantarellkräm med ricotta och tryffel
Gröna wraps för en enklare vardag: Goda fyllningar, röror och såser
Burgare
Ölfriterad halloumiburgare med srirachamayo, jalapeños och syrad rödlök
Cheddar- och valnötsburgare med getostkräm och syrad rödlök
Vegansk krispig harissaburgare
Vegobiffar & vegobollar
Grekiska quinoabiffar med rostad potatis och pestokräm
Den stora vegobiffsguiden och nytt recept på chili cheese minibiffar
Sesampanerade jordnötsbiffar med nudelsallad
Zucchini- & fetabiffar med rostad potatis, persiljesallad, honungstzatziki, citron och smulad fetaost
Kantarellbiffar med potatisgratäng och gräddsås
Indiska blomkålsbollar med kryddig tomatsås, koriander och rödkål
Ricottabiffar med soltorkad tomat, rostad potatis & citrondressad ruccolasallad
Gröna wraps för en enklare vardag: Vegobiffar och vegobollar
Fetaostbollar med gräddstuvad mangold och råstekt potatis med äpplen
Grillat
Halloumisouvlaki med rostad potatis och dilltzatziki
Mexikansk BBQ: Grillade bönquesadillas, majskolvar med vispat limesmör, srirachamayo och rostad potatis
Dubbelmarinerade vegofiléer med chimichurri, hasselbackspotatis och tomatsallad
Matrester
Nya rätter med matrester: färs (del 1)
Nya rätter med matrester: potatis (del 2)
Nya rätter med matrester: mina 10 bästa tips för att minska matsvinnet på ett kreativt sätt (del 3)
Vardagsguider
Skåpmat: hur du lagar middag på tetra, konserver och annat billigt bös + min nominering till det Stora Matbloggspriset
Plåtmat: en guide till hur du lagar världens enklaste vardagsmiddag
Den stora vegetariska husmanskostguiden: veganska alternativ, halloumi stroganoff och mina absolut bästa tips för den perfekta gräddsåsen
Att få ihop matvardagen med ”bowls”: inspiration till lunch och snabbmiddag
Att få ihop matvardagen del 2: nudlar!
Att få ihop matvardagen del 3: 5 wraps att laga i höst
10 halloumirecept att laga i sommar
Festmat och plock
Vegetarisk plockmiddag
Rostad blomkål med kokt mandelpotatis, ramslöksmajonnäs och lökringar
Superenkel grön mezebricka: sötpotatishummus, getostknyten och rostade kikärtor
Kantarellasagne med pecorinokräm, tryffel och mozzarella
Kantarellpizza med tryffelkräm, gruyère, krasse och gräslök
Smörbakad vitkål med harissagrädde, grönkålschips, äggkräm och hasselnötter
Carnitas med tofu, majsmajonnäs, guacamole och pico de gallo
Högtidsmat
Påskspecial: en god 3-rätters meny
Gröna recept för julfirande finsmakare: julsmörrebröd, grönkålspaj och tångromspizza
Rökt tofutartar + tips till det vegetariska midsommarbordet
Gravokado
Övrigt
Gruyèrepanerade blomkålsnuggets med kryddig tomatsås, citrondressad ruccolasallad och rostad potatis
Halloumirårakor: din nya vardagsfavorit på endast 3 ingredienser
Krispig halloumi med toscansk brödsallad och dillmajonnäs
Rostad fransk potatissallad
Tuvessonskans matiga årsresumé 2016
Min matmånad: juli
Min matmånad: augusti
Min matmånad: oktober. Den oinspirerades nödlista, Månadens Gröna & nya recept
10 matfrågor
Glutenfria currypannkakor på kikärtsmjöl med garam masalafärs, harissa och yoghurtbollar
12 matrelaterade dokumentärer som mina följare tipsar om