Jag har skrivit och fotograferat kokboken Plåtmat – Grönt i en långpanna som blev utgiven i augusti 2018 genom Norstedts förlag. I Plåtmat lär du dig allt du behöver veta för att bli en mästare på att tillaga vegetariska allt-i-ett-rätter. Boken är uppdelad i två delar. I den första lär du dig hur du lagar de bästa plåtmåltiderna på ett kreativt och enkelt sätt med hjälp av ett antal vardagsguider. I den andra delen hittar du över 40 recept fördelade under kategorierna förrätter, huvudrätter, desserter, tillbehör och såser. Recepten varvas med inspirationsguider och nya begrepp som guacamoleprincipen och tacokonceptet. Du hittar allt från sallader till pytträtter, biffar, pasta och desserter.
För att laga rätterna i boken behöver du inte ha någon som helst förkunskap inom matlagning. Boken vänder sig både till dig som redan är en frälst vegoälskare och till dig som är intresserad av att få ny inspiration kring enkel och grön matlagning med ingredienser som du redan har hemma.
Artiklar om Plåtmat
Stor intervju om min bok Plåtmat med tillhörande recept i Icas kundtidning Buffé: https://www.ica.se/buffe/artikel/mat-pa-en-plat/
https://www.e-magin.se/paper/xtpr7fth/paper/21#/paper/xtpr7fth/20
Från matbloggen Portionen under tian, intervju om min plåtmat: https://undertian.com/portfolio/om-platmat-och-en-intervju-med-tuvessonskan/
UPPSLAG FRÅN BOKEN
Här kan du se filmer när jag lagar plåtmat, hemma och i Nyhetsmorgon:
Presentationsvideo för Plåtmat