Jag fick en fråga på Instagram igår. Den rörde Veckans Babe och när det egentligen är dags för ett nytt produkttips här på bloggen. Ja, det är faktiskt på tiden tänkte jag och skrev ihop något snabbt. Bloggen 42:a tips kommer här!


Kinesisk salt och peppar
Med det sagt! Veckans produkttips kommer från min studieresa till Taiwan tidigare i höstas. Där kom jag i kontakt med en helt fantastisk smaksättare för första gången när jag åt friterade skaldjur på en marknad. När jag frågade vad det var som gjorde maträtten så god svarade Karin: det är salt och peppar! Jag trodde att hon drev med mig. Jag vet väl hur salt och peppar smakar?

Men saken är den att kinesisk salt och peppar är något annat. Det är en fantastisk kryddblandning som passar till typ… allt? Man kan ha den på allt friterat, på mackan, på popcornen, som smaksättare i soppan. En otroligt bred smaksättare med andra ord som bidrar med massa umami. Vad består kinesisk salt och peppar av då? Salt och sichauanpeppar. Ibland kan den säkert bestå av MSG, five spice eller wasabi också – men den variant jag ska presentera för er idag är den mest klassiska. Du kan fråga efter kinesisk salt och peppar i din närmsta asiatiska butik eller handla på t ex Drakfrukt eller Pong Market. Sök på ”kinesisk salt och peppar” så kommer det upp flera olika alternativ.
För fler produkttips, kolla in min kategori här.

Malmö! <3 Vi måste hjälpas åt – någon som vet om den finns någonstans?