Ny vecka, ny veckans babe! Och det var ju minst sagt ett tag sedan nu. Tiden går så fort med bokskrivande och uppsatsskrivande och jag hinner i ärlighetens namn inte prova så mycket nya produkter som jag önskat. Men nu så! Häromveckan när jag satt och googlade på mackor som jag vill laga i min mackgrill i sommar trillade jag över något med namnet Bombay Sandwich. Det hade jag aldrig hört om förut men det lät helt sanslöst gott. En macka med massvis av grön chutney, ost och grönsaker. Den såg riktigt pulig ut så jag bestämde mig för att laga den kommande helg.

En Bombay Sandwich är enligt internet en av Indiens (i synnerhet Mumbai) mest populära streetfoodrätter och består av vitt grillat bröd, grön chutney, ost, blandade grönsaker, lök och blandade kryddor. En av dessa kryddor går under namnet amchur. Och detta råkade jag faktiskt ha hemma i skåpet så äntligen fick jag en anledning att använda det.

Amchur är ett torkat mangopulver som ofta används i indisk matlagning. Det är lite syrligt och kan användas istället för t ex citron i soppor och grytor. Och här använder jag ju den i en macka! Tror den är super att ha på t ex tomatmackorna i sommar, men det återstå att se. Nu har jag precis upptäckt denna krydda men tänker att den är ett bra syrligt element när man inte har citron hemma och inte vill använda sig av vinäger. Eller överlag där man vill tillföra syra men inte något som blöter ner. Till friterat t ex! Ser så mycket fram emot att experimentera vidare!
Amchur köpte jag på Lucu här i Malmö (herregud, de har verkligen allt…) men går även att beställa hem från nätet, t ex från Drakfrukt. Och mackan då? Ja, den var inte helt oväntat sanslöst god. Laga den!
