På onsdag går jag på en veckas semester. Behöver vila upp mig innan jag skriver färdigt bokmanuset och slutför årets första termins sista uppdrag. Har så galet mycket att göra men det är SÅ kul att jobba heltid igen för första gången på… ja, blir det ett år? Man får så mycket gjort!
Barnen har redan gått på sommarlov vilket innebär att det ska lagas lunch varje dag. Snabb sådan! Och här kommer ett förslag på en sådan rätt. Jag kallar det för shawarmafärs med yoghurt och libachips. Det bästa är att du inte behöver ett regelrätt recept utan enbart lite direktiv! Lägg upp allt på ett stort fat och låt alla äta direkt ifrån det. Då sparar du disk dessutom!

Shawarmafärs med yoghurt och libachips
- valfri färs, jag hade vegofärs
- shawarmakrydda (jag köper färdig på påse!)
- grekisk yoghurt
- persilja
- citron
- sumak
- olivolja
- libabröd
- salladsost
Libachips
Börja med att göra libachipsen. Det gör du antingen genom att riva brödet i större bitar och steka i rikligt med rapsolja tills de blivit gyllene. OBS! Går helt galet fort. Eller så sätter du ugnen på 200 grader, river brödet och har på olja och låter rosta kanske 7 minuter tills brödet har blivit krispigt och gyllene. Avsluta med att salta.
Shawarmarostad färs
Stek färsen i rikligt med olja och shawarmakrydda tills den blivit lite krispig. Kryddan finns att hitta i Sevans sortiment, så den borde gå att hitta på t ex Ica Maxi. Här i Malmö finns det på Lucu.
Persiljesallad
Blanda persilja med citronsaft och salt. Eventuellt även sumak om du har det hemma.
Komponering
Lägg ett tjockt lager grekisk botten på ett fat. Toppa med den stekta färsen, persiljasalladen och smula över ost. Servera med libachipsen vid sidan.
