Jag var tvungen att dubbelkolla flera gånger. Har det verkligen blivit dags för den femtionde (!) inlägget på temat veckans babe? Ja, det verkar onekligen så! 50 kul produkttips som tillsammans har skapat en av de roligaste kategorierna här på bloggen.

Och det femtionde tipset kommer många av er känna igen från Instagram. Det är nämligen en ost som jag använder mig av i princip varje vecka. Den går under många olika namn och benämningar men salladsost och vitost är nog de vanligaste. När jag åt vitost för första gången var jag nyss 21 år fyllda och hade blivit tillsammans med Calle Tuvesson som bodde uppe vid Nobelvägen. Där bodde han granne med ett gyrosställe som jag besökte varje månad i samma stund som CSN-bidraget trillade in på kontot. De hade också världens godaste och krämigaste fetaost (trodde jag då…) – och hur många sorter jag än provade lyckades jag inte hitta just den osten som var så god.

Tills jag en dag provade den ”billigare varianten” – salladsosten. Och där var den ju! Den krämiga, milda osten som jag älskade så mycket. Sedan dess har jag alltid salladsost i min kyl. Det finns flera olika märken och varianten. Jag gillar både den från Eldorado och Apetina som säljs i vanlig plastpaket – men även den som säljs i storpack, t ex från Larsa. Osten används på samma sätt som fetaost; t ex i pastasåser, sallader och i wraps.
