Inlägget är ett betalt samarbete med Naturli’
För några veckor sedan gjorde jag ett stort jobb åt Naturli’ (som bland annat gör ett ekologiskt och veganskt alternativ till smör) på Instagram. Och ett av recepten var kokt majs med olika typer av smörer/veganska spreads som är så himla goda. Och min absoluta favorit är ett med jalapeños och lime. Ja, men ni hör ju själva hur gott det låter.
Detta smör är underbart att ha på nykokt majs – men det passar också att ha på grillat bröd. Till rostad sötpotatis! Till bakpotatisen. På en skiva rostad rotselleri. Ja, möjligheterna är många. Laga laga laga!
Jalapeño- och limesmör
- 75 g rumstempererat smör, t ex Naturli’ Vegan block (veganskt alternativ till smör)
- 0,5 finhackad jalapeño
- 1 lime, zest + lite saft
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 0,5-1 dl finhackad koriander
- salt och svartpeppar
Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med lime, salt och peppar.