Efter en veckas jobb konstaterade jag igår att jag är trött. Trött, trött, trött. Hur lång tid tar det innan man kommer in i allt igen? Jag minns inte. Den första arbetsveckan efter semestern var med andra ord riktigt seg. Men mat lagades och fotades! Nu under sommarmånaderna har jag ätit en himla massa sallader som en naturlig följd av att odlingen fullkomligt sprutar ut tomater, lök och gurka. Och en sådan fantastisk sallad lagade jag till middag häromdagen.

När vi var och handlade på Lucu trillade jag över dessa dumplings från Beijing8. Visst var de försvunna från hyllan ett tag? Jag kunde i alla fall inte känna igen förpackningarna. Fyllningarna lät otroligt goda (edamame/citrongräs!) så jag köpte med mig två paket hem.

Men vad skulle jag göra med dem? Dags att damma av det gamla konceptet pimp my halvfabrikat! Det vill säga: göra något kul, enkelt, gott och smidigt på ett halvfab. En sallad kanske? Som en panzanella utan bröd och med dumplings istället? Eller som en pastasallad med dumplings istället för sallad? Nej! Något med crispy chili får det bli! Sagt och gjort. 20 minuter senare stod följande på bordet: krispig dumplings i tomat- och mangosallad med en fantastisk crispy chilivinaigrette. Detta kommer jag leva på nu under sensommarmånaderna, ingen tvekan om den saken.

Krispig dumplingsallad med tomat och crispy chilivinaigrette
2 portioner
- 1 paket dumplings à 200g
- två nävar småtomater, halverade
- 1 mango, i mindre bitar
- 3 snacksgurkor, i mindre bitar
- 2 salladslökar, fint strimlade (bara det gröna)
- koriander och eventuellt även thaibasilika
- olja, till stekning
- salt och svartpeppar
Crispy chilivinaigrette
- 2 msk crispy chili
- 2-3 tsk risvinäger
- 2 tsk japansk soja
Såhär gör du
Tillaga dumplingsen enligt instruktionerna på förpackningen.
Blanda tomat, gurka, mango och salladslök. Salta och peppra.
Blanda ihop crispy chili med risvinäger och japansk soja. Smaka av så att du får rätt smakbalans mellan de olika elementen.
Blanda ihop de stekta dumplingsen med salladen, crispy chilivinaigretten och avsluta med att ha på rikligt med örter. Servera genast.
