Inlägget är ett betalt samarbete med Stacky’s
Då var det dags för ett nytt recept med Stacky’s! Den här gången ska vi laga ett sanslöst enkelt recept som tar ungefär 20 minuter att få på tallriken såvida du inte hackar oerhört långsamt eller behöver koka potatisen först.
Min mormor brukade laga den godaste potatisen till mig som barn. Jag kommer aldrig glömma hur hon skalade potatisen med en liten kniv som ett riktigt proffs. Sen stekte hon potatisen i rikligt med smör och ströbröd. Ja, som hasselbackspotatis men utan… hasselbacken?
Där och då lärde jag mig att det alltid är en god idé att ha kokt potatis i kylen. Framförallt nu när färskpotatisen är på ingång. En annan sak som jag nyligen lärde mig är att det alltid är en god idé att ha några paket Stacky’s hemma. Varsågod, två vardagshacks från mig till er.
För det roliga med Stacky’s är att det är en sådan unik produkt på det sättet att den beter sig som en konserv – men ser ut såhär! Ja, helt platt! När Stacky’s tog fram sin produkt ville de för det första inte att den skulle vara som ett köttsubstitut. Den skulle få vara något helt eget. För det andra ville de att den skulle göras på svenska råvaror. För det tredje ville de inte att deras produkt skulle kosta för mycket. Och! För det fjärde tänkte de till en hel del vad gäller förpackning – för att spara på miljön efter bästa möjlighet.
Och det gör att Stacky’s inte behöver förvaras i kyl eller frys utan det går finemang att förvara den i skafferiet. Det är viktigt för Stacky’s att ha en så hållbar förpackningsmodell som möjligt – så har du inte möjlighet att återvinna förpackningen går det fint att skicka tillbaka den till Stacky’s så fixar dem det åt dig. Ja, Stacky’s har fanimej tänkt på allt.
Och pssst! Missade du det förra inlägget om Stacky’s kan du läsa ikapp här. I inlägget kan du också läsa lite mer om vad Stacky’s är – och få recept på den ultimata picknickmackan.
Pytt i pannaN med parmesankräm, Stacky’s och persilja
4 portioner, ca 20 minuter
Bas
- 800 kg kokt delikatesspotatis eller färskpotatis
- 0,5 dl ströbröd
- 1 paket Stacky’s à 130 g
- smör, till stekning
Sås
- 2 dl crème fraiche, alternativt fet yoghurt
- 1 dl finriven ost av parmesantyp
- salt och svartpeppar
Topping
- ett knippe finhackad persilja
- 1 citron, klyftor
- extra finriven ost av parmesantyp
Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen.
Dela den kokta potatisen i mindre bitar. Dela även Stacky’s i mindre bitar. Värm en stor stekpanna med rikligt med smör. Ha i potatis och Stacky’s och låt steka tills potatisen börjat få lite färg. Ha på ströbrödet och ytterligare lite smör och stek tills ströbrödet blivit lätt gyllene. Salta och peppra.
Servera pytten med parmesankrämen, hackad persilja, citronklyftor och extra riven parmesan. Nom nom!