Tabbouleh vet ni säkert redan vad det är. En syrlig sallad beståendes av bulgur, persilja, tomat, gurka och citron. Jättegod är den och det är verkligen den perfekta sidosalladen till typ allt. Den + Sahars sallad (det vill säga persisk salad shirazi) är verkligen två av de godaste allt-i-allo-salladerna som finns.

Baljväxter är ju det bästa vi har. Jag äter det minst en gång om dagen och hittar hela tiden nya sätt att använda det på. I helgen när jag tänkte laga tabbouleh att servera till hummusen som jag gjort upptäckte jag att bulgurn var slut. Vad kunde jag använda istället? Belugalinser kanske? Sagt och gjort. Linser fick ersätta bulgur och det blev en sådan fullträff. Jag serverade min linstabbouleh till hummus och bröd. Lucu Food har sjukt bra pitabröd, förresten. Ja, hela deras brödavdelning är 10/10.

Linstabbouleh med buljongkokta belugalinser
- 1,5 dl okokta belugalinser
- 2 tsk buljongpulver
- 2 tomater
- 1/2 gurka
- 1 schalottenlök
- 1,5 citron, saften
- riktigt med finhackad persilja och mynta
- salt och svartpeppar
- lite god olivolja
Koka linserna i vatten tillsammans med lite buljongpulver. Följ anvisningarna på paketet.
Finhacka tomat, gurka och lök. Lägg i en skål tillsammans med de kokta och något avsvalnade linserna.
Blanda ner finhackade örter, citronsaft, salt och peppar. Rör runt med lite olivolja och låt stå och dra i rumstemperatur ca 15 minuter innan servering.
Gott till biffar, hummus, falafel, i pitabröd eller som del av en buffé.
