I våras åkte jag och Karin på en dagstur till Hässleholm. Därifrån cyklade vi till Tyringe, förbi Hovdala slott och genom den fantastiska skogen som ligger där. Jag åker ju ofta på denna typ av cykelturer. Delvis som en del i mitt arbete med Cykelleden Skåne – men också privat. Jag älskar att cykla. Under denna cykeltur lagade i alla fall Karin en fantastiskt god rätt till oss på sitt stormkök. Denna rätt har sedan dess blivit en vardagsräddare i vårt lilla hushåll. Den tar på allvar 15 minuter att laga? Så bra recept att laga de dagar då man inte pallar någonting mer än att sleva i sig en skål snabbnudlar framför ett avsnitt av White Lotus (som snart kommer med ny säsong!!!). Tack bästa Karin för receptet!

Världens enklaste currynudlar
2 portioner
- 2 portioner breda nudlar
- 1-2 msk ljus soja, t ex Kikkoman
- 2 finhackade salladslökar
- 1-2 tsk gult currypulver
- 1-2 msk chiliolja, t ex laoganma
- ev en liten nypa MSG
- 0,5 dl rapsolja
Servering
- thaibasilika
- sesamfrön
- extra chiliolja
Såhär gör du
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Blanda ihop soja, salladslök, chiliolja, currypulver och eventuellt msg.
Hetta upp rapsoljan i en kastrull och ös den sedan över kryddorna och löken. Rör om och blanda sedan med de avrunna nudlarna. Fördela i två djupa tallrikar. Toppa med sesamfrön, thaibasilika och lite extra krispig chiliolja. Nom nom!
