Idag ska ni få ta del av ett av mina absolut enklaste och snabbaste vardagsrecept som jag lagar om och om igen. Det är en röd currysoppa med färdiga frysdumplings som på allvar inte tar mer än en kvart att få på bordet. Få ingredienser, gott, alla älskar! Pimp my halvfabrikat när det är som bäst.

För att laga denna snabba soppa gäller det att köpa hem goda ingredienser, så vi börjar med en kort genomgång av dessa. Dessa är mina favoriter, men hittar du inte just dessa – ja, då tar du något annat!

Röd curry
Alla currypastor skiljer sig vad gäller styrka. Så tänk på det när du läser ett recept som innehåller röd- eller grön currypasta – hur mycket currypasta som du behöver beror delvis på dina smaklökar men även på vilken sort du använder dig av. Jag brukar använda mig av en variant från thailändska Mae Ploy, den är verkligen mega. Jag såg dock nu att den innehåller lite räkpasta, så vill man ha ett alternativ som är helt vego får man välja något annat!

Kokosmjölk
I mitt tycke är den absolut godaste och gräddigaste kokosmjölken egentligen en… kokosgrädde från Savoy. Den är i en helt egen klass och gör varje rätt 10/10. Den kostar lite mer än de andra varianterna men i mitt tycke är den absolut värd det. Hittar du inte något från Savoy tycker jag även att kokosmjölken från Aroy-D är god.

Frysta dumplings
Färdiga dumplings finns idag i alla matbutiker. Och det är en himla bra grej för det är ett otroligt bra fabrikat som jag alltid tycker att man ska ha hemma i frysen. Ibland säljer de ut dumplings för 10 kronor paketet och då kör jag på dem, det är ärligt talat inte jättenoga vilken sort man väljer. MEN! Om man vill lyxa till det lite kan jag inte nog rekommendera de som Beijing8. Den vegetariska varianten med edamame och citrongräs är otrolig.

Röd currysoppa med dumplings
2 portioner
- 2-3 tsk finhackad färsk ingefära
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk röd currypasta
- 1 burk kokosmjölk eller kokosgrädde (à ca 400 g) + ca 1 dl kallt vatten
- 1/2 lime, saften
- 1-2 tsk ljus soja
- 1 tsk sesamolja
- 200 g färdiga frysdumplings
- rapsolja till stekning
Topping
- salladslök, strimlad
- ev koriander
- ev lite chiliolja
Såhär gör du
Stek ingefära, salladslök och vitlök hastigt i lite rapsolja. Vänd i den röda curryn och låt steka med 1-2 minuter under omrörning. Vänd i kokosmjölken och lite vatten. Låt koka upp 5 minuter. Vänd i dina dumplings, soja och sesamolja och låt koka ytterligare ca 5-10 minuter. Avsluta med att smaksätta med limesaft.
Lägg upp i tallrikar och toppa med salladslök och eventuellt lite koriander och chiliolja.
Fler recept med färdiga dumplings
Krispig dumplingsallad med tomat och crispy chilivinaigrette
Pimp my halvfabrikat: Dumplings med chili- och sesamsås
Kokosbuljong med rotselleri och dumplings

Den här var riktigt god.
Tänkte bara tillägga att det kan vara bra att kanske låta bli att köpa kokosmjölk från Thailand eftersom de, enligt PETA, på ett mycket otrevligt sätt tvingar apor att plocka kokosnötterna.
Hej Asta, tack för din kommentar! 🙂 Vilken kokosmjölk rekommenderar du?