Ett skepp kommer lastat med ännu ett matlåderecept! Den här gången blir det en riktigt enkel och god sallad som du gör på valfria nudlar, sojastekt broccoli och färsbollar. JA ni hör ju själva, SÅ enkelt?!
Det viktigaste med den här rätten är att leta reda på thaibasilika. Det är verkligen en underskattad ört, den gör typ alla nudelrätter godare. Och hittar man inte det, då får man istället köra på koriander och/eller mynta! Och receptet? Det kommer här:

Vegansk nudelsallad med färsbollar och örter
4 portioner
Färsbollar med örter
-
350 g valfri formbar vegofärs, tinad
-
1 dl färska örter, thaibasilika, mynta och/eller koriander
-
2 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
-
2 tsk finhackad färsk ingefära
-
salt och svartpeppar
-
rapsolja, till stekning
Nudlar
-
4 portioner valfria nudlar
-
1 broccoli
-
1-2 tsk ljus japansk soja
- 1 tsk sesamolja
-
2 msk rostade sesamfrön
-
2 dl tinade edamamebönor
Servering
-
färsk thaibasilika
Såhär gör du
Blanda den tinade färsen med färska örter, vitlök, ingefära, salt och peppar. Forma färsen med lätt fuktiga händer till små bollar. Stek dem sedan gyllene i rikligt med rapsolja.
Koka dina nudlar enligt anvisningarna på paketet.
Dela broccolin i mindre bitar och stek den i rapsolja tills den fått lite färg. Smaksätt med vinäger, soja och sesamolja. Blanda ner edamamebönor och sesamfrön och låt steka ytterligare ca 1 minut. Blanda ner nudlarna.
Lägg upp i skålar och ha på krispig chilioja samt thaibasilika vid servering. Servera med vegobollarna.
