Köpenhamn

Under uppbyggnad

Något av det bästa med att bo i Malmö är den korta resan till världens bästa huvudstad: Köpenhamn. Drömdestinationen för den som älskar att äta och dricka. Här är några av mina favoritställen.

Hija de Sanchez

En sak som Malmö länge har saknat är ett riktigt bra tacoställe. Köpenhamn däremot! Hija de Sanchez ligger en kort promenad från centralstationen, i Kødbyen. Här har jag ätit mitt livs bästa tacos. Opretentiöst, enkelt men ändå spännande smakkombinationer.

Hotel Central

Hotel Central ligger på Vesterbro, ca femton minuters promenad från Hovedbanegården. Och det här är en av mina favoritplatser i hela världen. Som namnet avslöjar är det alltså ett hotell. Världens minsta hotell dessutom. På undervåningen ligger ett litet café som har specialiserat sig på banana split och på ovanvåningen ligger det lilla hotellrummet. Om du inte bor över, gå ändå hit och ta en kaffe! URmysigt är det!

SuperMarco

SuperMarco är en italiensk matbutik som är heaven on earth för en matälskare. Här kan man köpa det mesta som har med italiensk matlagning att göra. En miljon olika pastasorter (även glutenfritt!), oliver, ricotta salata, färsk ricotta, roliga ostar, mjöler, viner, chips och godis. Utanför ligger det dessutom ett litet café där man kan köpa olika prisvärda fyllda mackor, som foccaccia.

Rist

Rist är en mysig liten kaffebar där man kan dricka SÅ gott kaffe, lemonad och en liten avokadomad på rågbröd. Ligger på samma gata som Dora och Granola.

Granola

Granola är caféet som du äter frukost på när du bor över på Hotel Central. Ja, du får beställa in vad som helst (och hur mycket som helst) från menyn. På kvällen ändras menyn och man kan komma förbi på pommes och cava. Ja, det finns annat käk också men pommes och cava är alltid trevligt. Väldigt mysig miljö och bordsservering.

Dora

Dora är inte ett matställe, utan en liten inredningsbutik. Men en väldigt rolig sådan! Dessutom ligger det precis runt hörnet från Hotel Central, vid sidan om Rist och mitt emot Granola så det känns på något sätt onödigt att inte ens nämna det? Här brukar jag köpa julklappar till barnen! Hela den här gatan är sååå mysig på julen, så missa absolut inte det!

Depanneur

Pompette

Pompette! Min favoritvinbar i hela Köpenhamn. Hit går man för att dricka kul (natur)vin till bra pris. Och äta burrata! På en fantastisk uteservering. Ja, allt med Pompette är trevligt. Burratan har olika toppingar varje gång man är där, som världens bästa lilla burratabar.

Beau Marché

Beau Marché är en fancy inredningsbutik, som även har en liten vinbar på innergården – som man lätt missar. Här kan man käka franska klassiker; som chèvre chaud, sallader och croque monsieur. Äppelkaka med crème fraiche!

Barabba

Torvehallarna

Mahalle

Friheden

Fiskebaren

Ancestrale Bar

Ved Stranden

Il Buco

Døp