Om mig och bloggen

Namn: Julia Sörensen Tuvesson
Ålder: 29 år
Familj: Man och två kiddos
Bor: Malmö
Yrke: Driver mat- och kommunikationsbyrån Tuvessonskan Mat & Kommunikation AB, Instagramkontot @Tuvessonskan samt matbloggen tuvessonskan.se. Kokboksförfattare för Norstedts, ”Plåtmat” 2018 samt ny bok september 2019.

Julia Tuvesson Tuvessonskan

Om Tuvessonskan

Välkommen till min matblogg Tuvessonskan som handlar om god, enkel och grön mat – lagad helt utan kött men ofta med mejerier och/eller ägg. Här kan du läsa om framförallt vegetarisk vardagsmat, inspirationsguider och mängder av tips kring hur du får din matvardag att bli mer kreativ och rolig. Den här bloggen handlar om matglädje, om att äta och laga mat tillsammans och om att absolut inte krångla till det i onödan.

Om mig

Jag heter Julia Tuvesson, är 29 år gammal och bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med min man och våra två kiddos. Till skillnad från många andra foodies där ute har jag så länge jag kan minnas fullkomligt hatat att laga mat. Innan mitt tjugonde levnadsår levde jag i princip på pommes frites, panpizza och chips. Sedan hände något. Jag slutade laga mat innehållandes kött och ur det växte ett helt galet matintresse fram. Och denna galenskap ledde i sin tur till först ett Instagramkonto – och så småningom även till denna blogg som har funnits sedan april 2016.

I grunden är jag digital kommunikationsstrateg och måltidsetnolog. Jag är alltså expert på det mesta som berör sociala medier, storytelling och kulturella perspektiv på mat och måltid. Jag driver mat- och kommunikationsbyrån Tuvessonskan Mat & Kommuniktion AB där jag tar uppdrag inom bland annat digital kommunikation, content (creation, management och strategi), jag håller i workshops och föreläsningar, copy, receptskapande, fotografering, företagsrådgivning i sociala medier samt events. För att läsa mer om vilka tjänster jag kan erbjuda, kolla mina tjänster.

Hösten 2018 släppte jag kokboken Plåtmat – Grönt i en långpanna genom Norstedts. Den går att köpa på bland annat Akademibokhandeln, Ica Maxi, Designtorget samt internetbokhandlar som Adlibris och Bokus.

Du hittar mig även på Instagram där jag lägger upp material varje dag. Där blandar jag tips, enkla recept och matinspiration i en härlig blandning – och är framförallt min främsta kanal för att prata med er!

För att spara mina recept på ett samlat ställe, följ mig gärna på Bloglovin’. Då missar du inte ett enda blogginlägg. Du kan även följa mig på Facebook där jag uppdaterar vad som händer i mitt företag, samt påminner dig när det har kommit upp nya recept på bloggen.