Om mig och bloggen

Älskar du potatis, sås och allt annat sådant som gör livet lite godare att leva? Bra, då kommer vi att bli väldigt goda vänner!

Välkommen till min matblogg Tuvessonskan som handlar om god, enkel och göttig mat – lagad helt utan kött och ibland även utan mejerier och ägg. Här kan du läsa om framförallt vegetarisk vardagsmat, inspirationsguider och mängder av tips kring hur du får din matvardag att bli mer kreativ och rolig. Den här bloggen handlar om matglädje, om att äta och laga mat tillsammans och om att absolut inte krångla till det i onödan.

Jag heter Julia Tuvesson, är 27 år gammal och bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med min man och våra två kiddos. Till skillnad från många andra foodies där ute har jag så länge jag kan minnas fullkomligt hatat att laga mat. Innan mitt tjugonde levnadsår levde jag i princip på pommes frites, panpizza och chips. Sedan hände något. Jag slutade laga mat innehållandes kött och ur det växte ett helt galet matintresse fram. Och denna galenskap ledde i sin tur till först ett Instagramkonto – och så småningom även till denna blogg som har funnits sedan april 2016.

I grunden är jag digital strateg och måltidsetnolog. Jag är alltså expert på allt som rör sociala medier, storytelling och kulturella perspektiv på mat och måltid. Jag frilansar och konsultar på heltid inom digital strategi inom framförallt livsmedelsbranschen men även livsstilsbranchen. Jag arbetar med copy, receptkreation, matinspiration, fotografering och redigering av bilder. Men kanske framförallt med att skapa och genomföra digitala kampanjer.

Julia Tuvesson Tuvessonskan

 

Du hittar mig även på Instagram där jag lägger upp material varje dag. Där blandar jag tips, enkla recept och matinspiration i en härlig blandning – och är framförallt min främsta kanal för att prata med ER!

För att spara mina recept på ett samlat ställe, följ mig gärna på Bloglovin’. Då missar du inte ett enda blogginlägg. Du kan även följa mig på Facebook där jag uppdaterar vad som händer i mitt företag, samt påminner dig när det har kommit upp nya recept på bloggen.