Om mig och bloggen

Välkommen till min matblogg Tuvessonskan som handlar om god, enkel och grön mat – lagad helt utan kött men ofta med mejerier och/eller ägg. Här kan du läsa om framförallt grönt och göttigt käk från mitt Malmökök, inspirationsguider, produkttester och mängder av tips kring hur du får din matvardag att bli mer kreativ och rolig. Den här bloggen handlar om matglädje, om att äta och laga mat tillsammans och om att absolut inte krångla till det i onödan.

Namn: Julia Sörensen Tuvesson
Ålder: 31 år
Familj: Min man Calle och våra två barn
Bor: Malmö
Gör: Driver mat- och kommunikationsbyrån Tuvessonskan Mat & Kommunikation AB, Instagramkontot @Tuvessonskan samt matbloggen tuvessonskan.se. Kokboksförfattare på Norstedts, ”Plåtmat” 2018, ”Käka Grönt” 2019 samt ”Brynt Smör” 2020.

profilbildjulia

Om mig

Jag som driver bloggen heter Julia Tuvesson, är 31 år gammal och bor i världens bästa stad Malmö tillsammans med min man och våra två kiddos. I grunden är jag digital kommunikationsstrateg och måltidsetnolog. Jag är alltså lite av en expert på det mesta som berör sociala medier, storytelling och kulturella perspektiv på mat och måltid. Jag driver mat- och kommunikationsbyrån Tuvessonskan Mat & Kommuniktion AB där jag tar uppdrag inom bland annat digital kommunikation, content (creation, management och strategi), jag håller i workshops och föreläsningar, copy, receptskapande, fotografering, företagsrådgivning i sociala medier samt events. För att läsa mer om vad jag kan erbjuda ditt företag, kolla mina tjänster.

Hösten 2018 släppte jag kokboken Plåtmat genom Norstedts. Hösten 2019 kom grundkokboken Käka Grönt och hösten 2020 släpper jag boken Brynt Smör – En kokbok om ett av mathistoriens mest delikata misstag.

Du hittar mig även på Instagram där jag publicerar material dagligen. Där blandar jag tips, enkla recept och matinspiration i en härlig blandning – och är framförallt min främsta kanal för att prata med er!

Jag har ett inspirationsbrev, en slags medlemsklubb som jag kallar När Fläkten Tystnar där jag intervjuar olika personer på olika teman. Det skickar jag ut ungefär en gång i månaden.

Jag driver FB-grupperna Malmöfoodisar, Sthlmfoodisar, Gbgfoodisar.

För att spara mina recept på ett samlat ställe, följ mig gärna på Bloglovin’. Då missar du inte ett enda blogginlägg. Du kan även följa mig på Facebook där jag uppdaterar vad som händer i mitt företag, samt påminner dig när det har kommit upp nya recept på bloggen.