Vegansk krispig harissaburgare

Denna veganska krispiga burgare har blivit en storfavorit här hemma. Framförallt eftersom att den är så STÖRT god, men även eftersom att vi i princip alltid har alla ingredienser hemma. 4 ynka ingredienser är allt som krävs – hallå, bara det liksom! För att få till en riktigt bra vegoburgare som inte är helt mossig och tråkig så krävs det mycket konsistens. För att få burgaren mer intressant så prova att panera burgaren i något knaprigt såsom panko, sesamfrön, cornflakes eller ströbröd. Hörde att någon även brukade panerade i smulade chips så det blir säkert gott det också. Så ta av det ni redan har hemma och testa er fram tills ni hittar en ny favorit. Den här burgaren vänder jag i pankoströbröd innan stekning och på så sätt får den en härlig, krispig yta med en morotsblandning som ger ett härligt tuggmotstånd. Jag serverar min burgare ihop med en mango-chutneysås och krispig sallad. Vilken dressing som helst fungerar, men kör på något svalt för burgaren är riktigt stark!

 

Vegansk krispig harissaburgare med chiafrön och morot

Harissaburgare, 2-4 st

1 msk chiafrön + 3 msk vatten
2 stora morötter
harissa efter smak, ca 3 tsk borde räcka men kör på om du gillar det starkt!
0,5-1 dl ströbröd
1 msk vetemjöl
2-3 dl pankoströbröd
salt + peppar
rikligt med rapsolja

Såhär gör du:

  • Börja med att göra ett vegoägg genom att blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten. Låt det stå och svälla under 10 minuter och påbörja under tiden burgarna.
  • Riv 2 stora morötter grovt på ett rivjärn och blanda med harissa (här får du avgöra själv vad du tycker är lagom för just dig, smaka av blandningen så att den är god!), salt, peppar och 0,5-1 dl ströbröd. Hur mycket ströbröd som behövs beror på hur stora morötterna är som du har använt.
  • Vänd i chiaägget i morotsblandningen och ha eventuellt i någon matsked vetemjöl om du tycker att smeten är för lös. Det ska vara en fast konsistens som är lätt att forma till biffar.
  • Låt smeten vila i kylen i sin skål i 15 minuter.
  • Forma smeten till biffar med fuktiga händer och rulla i pankoströbröd.
  • Stek i rikligt med rapsolja några minuter på var sida tills det att burgarna har fått en fin färg. Var försiktigt när du flippar burgaren så att den inte går sönder.

Servera burgaren med era favorittillbehör och dressing. Jag serverade min burgare ihop med en mangochutneysås, krispsallad och majonnäs.

För att spara mina recept, följ mig gärna på Bloglovin. Jag finns även på Instagram, Facebook och Pinterest.

Fler goda burgarrecept:

Ölfriterad halloumiburgare med srirachamayo, jalapeños och syrad rödlök

Cheddar- och valnötsburgare med getostkräm och syrad rödlök

Annonser

3 kommentarer Lägg till

  1. Ellen skriver:

    Perfekt med en blogg! Love it! Men nu tycker jag allt det är dags att du lägger ut receptet på jalapenos cheese patties 😉 jag har längtat länge nu! Du inspirerar verkligen! Kramar

    Gilla

    1. juliatuvesson skriver:

      Åh tack Ellen för din fina kommentar! Receptet på chili cheese-burgaren kommer snart, kanske redan i nästa vecka om jag får lite tid över 🙂 Kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s