Matig vårsallad med rostad potatis, rödbeta och vitlökssvamp

Vårmat för mig betyder mängder av matiga lunchsallader! Det behöver inte vara så uppstyrt eller gå efter recept – gå på känsla så blir det (nästan) alltid bra. Jag tycker att det blir godast när man blandar en massa olika konsistenser. Det ska finnas något krämigt, något rostat, något knaprigt. Därför brukar jag försöka använda mig av många olika tillagningsmetoder, då blir maten genast mer spännande.

Mitt absolut bästa tips för att få till en spännande och matig sallad är att ugnsrosta potatis. En så sjukt enkel och billig sak – men som ändå kan lyfta en hel rätt. I den här salladen har jag rostad rattepotatis (min favoritpotatis för tillfället) som jag har serverat med stekta vitlökssvampar, citrondressad bladspenat, svarta bönor, hackad mandel, basilika och en sås på enbart mixad rödbeta.

För att få potatisen så bra som möjligt, följ detta recept så blir det super:

Matig vegansk sallad med rostad potatis, vitlöksstekt svamp, rödbeta, mandel, svarta bönor och citrondressad spenatsallad

Grundrecept: Rostad potatis

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • Halvera någon typ av potatis som du gillar, gärna någon typ av liten delikatesspotatis med mycket smak. Lägg den skurna delen nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Ringla över rikligt med olivolja – men vänta att salta tills efter att potatisen har varit i ugnen.
  • Vänd potatisen när du ser att den ena sidan har fått en fin färg.
  • Låt potatisen vara i ugnen tills det att båda sidorna har fått en fin yta och är mjuka, ca 20 minuter, beroende på hur stora potatisar du har använt. Avsluta med att ha på salt och grovmalen svartpeppar.

 

För att spara mina recept på en samlad plats, följ mig gärna på Bloglovin’. Ni hittar mig även på Instagram och Facebook.

För mer inspiration på såser och röror att äta till dina matiga sallader, kika in:

3 veganska och proteinstinna röror att äta till dina citron- och örtfries

10 snabba såser & röror att prova i sommar