Halloumiwrap med med honungsglaserad halloumi, grönt & vitlökssås

Att göra wraps är ett fantastiskt sätt att ta tillvara på det som redan finns hemma i kylen. ALLT är gott i en wrap, glöm inte det! Idag ger jag er ett superenkelt recept på en favoritwrap med honungsglaserad halloumi med massa god sås. Den här rätten skulle jag kunna äta flera gånger i veckan. Den är klar på 10 minuter, bara det är en anledning för er att läsa vidare. Visst?

Och 0m ni inte redan har provat sriracha – gör det nu! Det är en typ av chilisås på flaska som jag använder nästan dagligen. Den brukar finnas bland de asiatiska produkterna i affären och är supergod att ha i wraps eller till din falafel.

För att göra mina goda wraps börjar ni med att ta er till affären och köper libabröd. Det är enligt mig det absolut godaste brödet att göra wraps på. Skiva de grönsaker ni vill ha i. Jag brukar ha i gurka, krispsallad och spenat. Det är också gott att ha i lite rostad potatis/sötpotatis och svamp. Krångla inte till det utan ta det som är lättillgängligt för just er. Sedan lägger ni grönsakerna och halloumin i mitten på brödet, klicka på några skedar vitlöksyoghurt och avsluta med att ringla över sriracha. Klart!

Halloumiwrap med honungsglaserad halloumi, vitlökssås och Sriracha i libabröd

Honungsglaserad halloumi (2 personer)

  • Skiva ett paket halloumi i stavar och stek i olivolja på hög värme tills de har fått en fin färg och är knapriga.
  • Blanda lite olivolja med honung så att honungen löser upp sig och pensla sedan på den färdigstekta halloumin.

Vitlöksyoghurt

  • Blanda valfri mängd fet yoghurt, förslagsvis turkisk yoghurt, med pressad vitlök, lite citronsaft och salt.
  • Låt gärna såsen stå och ta sig i kylen en stund innan servering.
  • Avsluta med att ringla över en god olivolja och ha på eventuellt på en näve granatäpplekärnor.

För att spara mina recept på en samlad plats, följ mig gärna på Bloglovin. Jag postar även mycket på Instagram och finns på Facebook.

För fler recept på goda wraps, kika in:

Månadens gröna: Libawrap med morotsnuggets och grön tahinisås

Att få ihop matvardagen del 3: 5 wraps att laga i höst

5 kommentarer Lägg till

Kommentera