Far i Hatten: mitt favoritbrunchställe i Malmö!

Minns ni att jag för några veckor sedan lanserade en ny kategori här på bloggen? Malmöpärlor heter den i brist på bättre namn – men här kommer jag alltså att samla mina Malmöfavoriter för dig som önskar uppleva staden via magen. I det första inlägget skrev jag om REKO-ring. Skitpopulärt blev det ju, minst sagt! Och jättekul att se allt kul ni lagar med era grönsaker.

Far i hatten – brunch med bra vegoalternativ

Idag ska jag skriva om ett av mina stammisställen som jag upptäckte i somras. Visst har jag precis som de flesta andra Malmöbor druckit öl på Far i Hatten – men den här sommaren upptäckte jag den fantastiska brunchen och sedan dess har jag och min familj varit där i princip varje helg.

Om lördagarna dukar de upp en fantastisk buffé med mycket veganalternativ, framförallt om man jämför med andra ställen. Och förutom jättefina råvaror, fina lokaler och bra anpassat för barn råkar buffén också har ett otroligt bra pris. 135 kronor kostar det för en buffé som består av bland annat soppa, bröd, dessert, äppelmust, olika sallader och ostar. De byter ut rätterna varje vecka så det varierar väldigt i vad man får. Men mycket kallt och ”fräscht” på buffén. Det finns lax och chark också för de som äter det, men det vegetariska utbudet är riktigt, riktigt bra. Det finns iKaffe också till kaffet. Bara det är ju ett stort plus. Och kaffet är väldigt, väldigt gott också. För en tjuga extra får man våfflor också. Och är man ett barn betalar man 10 kr/år fyllda. Tyvärr har jag ingen bild på buffén av någon anledning men ni får helt enkelt lita på mig eller leta bevis under hashtagen #farihatten.

pizza brunch vego far i hatten

Öl och pizza på eftermiddagen!

Förutom att buffén är fantastisk är lokalerna det med. Det finns gott om plats och är perfekt för barnfamiljer. Det finns soffor man kan hänga i, en liten fotoautomat, pingisbord, musik och en liten scen. Riktigt mycket plats också! Lite fritidsgårdvibbar nu när jag tänker efter, fast på det bra sättet såklart.

Det som skiljer stället från fritidsgården är dock deras alkoholservering. De har ett stort utbud av öl och vin och allt är gott. Brunchen pågår från 11-14 och sedan sitter folk kvar och dricker öl och bubbel till kl 16 när pizzaserveringen kör igång!

De har 5 olika pizzor att välja mellan och de flesta går att göra både glutenfria och vegan för de som vill det. Vi testade två olika; en vanlig med tomat och mozza och en med Karl-Johansvamp och gruyere. Den med Karl-Johan var förbannat bra. Kommer lätt göra en likadan hemma själv, fast pensla kanterna med vitlökssmör.

Så, för att binda samman detta lilla tipsinlägg gör jag en sammanfattning:

  • Buffé på lördagar mellan kl 11-14
  • Buffén består framförallt av vegetariska kalla rätter
  • Här är hemsidan där du kan läsa mer: www.farihatten.se
  • På eftermiddagen är det pizzaservering med 5 olika pizzasorter
  • Far i Hatten serverar även mellanrätter som ser riktigt goda ut, men de har jag inte provat.

Hoppas att ni gillar stället lika mycket som jag gör. Och passa på att gå dit nu innan det är försent och blir för kallt. För sa jag att i princip hela stället är en uteservering?

 

Följ mig på Instagram för dagliga tips, inspiration och enkla vegorecept.