Äntligen har ramslöken kommit till Skåne! Årets första ätbara vårtecken. Vi som bor på Djupadal har turen att ha en egen ramslöksskog att gå och plocka i. Varje år när ramslöken kommer finns det några recept som jag ständigt återkommer till. En pesto, en majjo, ett vispat smör och en ramslöksdipp. Enkla, men goda grejer! Recepten kommer här:

Pestosoppa med primörer och citron
En av de godaste vårsopporna som finns. En svensk ängamat möter en fransk soupe au pistou! Vårprimörer, grädde, citron och en stor sked ramslökspesto med salta mandlar. Nom!

Rostad blomkål med lökringar, delikatesspotatis och ramslöksmajonnäs
Det här är en riktigt trevlig bjudrätt att laga i vår! Rostad blomkål och kokt potatis serveras med smör, rädisor, citron, dill, kapris – och en fantastisk ramslöksmajonnäs! Perfekt söndagsmiddag.

Smördegspaj med salsa verde på ramslök och vispat ramslökssmör
Slutligen! En paj som jag fota lagar till påsken när övriga släkt äter lamm. Som en krispig strudel fylld med fetaost, spenat och ramlök. Krossad potatis och en salsa verde på ramslök till. Tramsigt gott!
Vad brukar du laga på din ramslök? Tipsa gärna!
