Rigatoni med edamamehummus och vitlöksfrästa champinjoner

Något av det godaste som finns är pasta med extra allt. Allt är liksom gott tillsammans med pasta så jag brukar passa på att experimentera loss med de ingredienser vi har hemma.

I den här rätten kombinerade jag vitlöksfrästa champinjoner med en röra på edamamebönor och toppade med bladspenat, chiliflakes, citronsaft och sesamfrön . Edamamebönor går också under benämningen sojabönor och du hittar dem i frysdisken bland grönsakerna. Jag har alltid edamamebönor hemma i frysen eftersom att de har så många användningsområden och lång hållbarhet. De är goda att äta som de är tillsammans med lite flingsalt, men även i sallader eller på mackan.

När ni steker champinjoner så tänk på att steka svampen i torr panna eftersom svamparna innehåller så mycket vätska. Då får svampen en fin färg och yta. Om ni vill kan ni avsluta med att ha i en klick smör för att få lite extra smak.

Edamamehummus

  • Börja med att tina edamamebönor.
  • Mixa bönorna tillsammans med tahini. Jag använder ca 2 stora skedar tahini till ett halvt paket bönor – men smaka av själv och känn efter vad du tycker smakar bra eftersom tahini kan ha en lite besk smak. Häll hellre på lite i början och ha på lite i taget tills det att ni har hittat en balans som funkar för just er.
  • Salta, peppra och ha i en skvätt citronsaft.
  • Vill du ha en mer lös konsistens ha i lite vatten. Ringla i lite olivolja om du vill ha den krämigare.

 

En kommentar Lägg till

Kommentera