12 matrelaterade dokumentärer som mina följare tipsar om

Sedan frågeformuläret dök upp på Instagram har antalet timmar jag lägger på sociala medier förmodligen fördubblas. Fasiken vad kul det är att få prata med er! Att ställa frågor/svara på frågor är ett jättekul sätt att bygga community på, samtidigt som jag får en möjlighet att lära känna er som läser – och ni får en bättre bild av vem det är som ligger bakom alla matbilder också. Sociala medier blir ju väldigt mycket roligare när vi nyttjar den tvåvägskommunikation som det medför – därför älskar jag när vi pratar med varandra och kan dela erfarenheter med varandra.

Där jag inte har kompetens, där kommer ni alltid in. Så det jag hoppas är att jag i höst kommer kunna börja använda den här plattformen mer som ett community där jag även delar med mig av era tips, idéer och kloka råd. 

En fråga som dök upp idag under frågestunden var om jag hade tips på några dokumentärer på temat mat? En mycket bra och legitim fråga att ställa till en matbloggare. Nu är saken den att just den här matbloggaren har en annan typ av dokumentärsmak där jag föredrar att kolla på historiska dokumentärer, så här brast min kunskap. För att kunna ge ett svar på frågan bollade jag istället vidare den till er och fick då en himla massa goa tips. De tipsen har jag nu skrivit ner i en lista som ni kan ta del av. Samtliga dokumentärer finns på Netflix eller SvtPlay.

Och här kommer tipsen ni kom med:

 1. Chefs table, ”speciellt de två första säsongerna”. ”Chefs table är sjukt fina och handlar så mycket mer om människorna än om maten.” ”Magiskt bra, mångkulturell med både matlagning och bakning.”
 2. Jiro Dreams of sushi. ”Fantastiskt dokumentär om en japansk sushimästare!” 
 3. Food choices 
 4. Cooked på Netflix. ”Typ en riktig bibel”
 5. Ugly delicious 
 6. Seeds. ”Handlar om hur få variationer grödor och frön som finns kvar. Deppig med viktig!” 
 7. Sista skörden (SvtPlay)
 8. Rotten! ”Rekommenderar särskilt avsnitten om jordnötter samt den om honung.”
 9. Mind of a chef
 10. Earthlings 
 11. Somebody feed Phil
 12. Hunger

Har du några tips på dokumentärer som behandlar temat mat? Tipsa gärna i kommentarsfältet eller under valfri bild på Instagram.