Gröna matlådor: Enkla, veganska asiatiska vegobollar med risnudelsallad

På senare tid har jag märkt att intresset och efterfrågan på inspiration till gröna matlådor har ökat markant. Det är faktiskt så att det ni efterfrågar allra mest är enkla, snabblagade matlådor som är goda. Så, här kommer ett bra tips på en matlåda som är god att äta båda kall och varm.

Jag brukar annars kategorisera mina matlådor efter kategorierna kalla matlådor, varma matlådor och no cook-matlådor. Den här går under benämningen kall, men egentligen mest för att den serveras med risnudlar som jag tycker blir bättre kalla än varma dagen efter. Bollarna går annars fint att frysa in och steka upp efterhand. 

Vegansk formbar färs

De veganska göttbollarna är gjorda på formbar färs. En produkt som fullständigt kommit att revolutionera den veganska matlagningen i Sverige. Allt du gör är att köpa valfri formbar färs från frysen som du sedan smaksätter men sådant du tycker är gott. Rulla till bollar och stek! Tadaaa mat på nolltid! 

vegansk matlåda asiatiska färsbollar med ingefära, thaibasilika och chili

Asiatiska vegobollar med ingefära, thaibasilika och chili

ca 40 stycken, 30 minuter

800 g valfri formbar färs
3 msk sambal oelek
1–2 msk finhackad ingefära
1 tsk japansk soja, t ex Kikkoman
1 schalottenlök, finhackad
1 stor näve thaibasilika, finhackad
nymalen svartpeppar 
olja eller smör, till stekning

Tina färsen om den är fryst. Rör ner resterande ingredienser. Forma till bollar eller biffar med lätt fuktiga händer. Stek i olja eller smör tills gyllene runt om. 

Servera med en enkel risnudelsallad, edamamebönor, sojastekt broccoli, jordnötter, sesamfrön, rostad lök och thaibasilika. Nom!

Följ mig gärna på Instagram för daglig inspiration, enkla recept och vegoinspiration!