Simple Feast: En grön middagskasse för hela familjen

Inlägget är ett annonssamarbete med middagskassen Simple Feast

Vet ni! Idag ska vi snacka middagskasse. Närmare bestämt den vegetariska middagskassen från Simple Feast som består av 3 vegetariska eller veganska måltider som inte tar mer än 10-15 minuter att förbereda. Kul och bra mat! Kolla här!

På söndagkvällen levereras ett stort paket med mat direkt till dörren. Hur mycket mat det är i paketet beror på om du har beställt paketet med 2-3 eller 4-5 portioner. Du kan även välja om du vill ha lådan vegetarisk eller vegansk – och om du vill ha den som familjekasse med lite extra barnvänliga recept, eller om du vill ha den som ”vanlig”. Den vanliga kassen kallas för ”Green Feast” och den barnvänliga kassen för ”Family Feast”.

Maten levereras i mindre förpackningar tillsammans med en bruksanvisning. Siffrorna på paketet visar vilken dag det är tänkt att man ska käka dem. Det levereras exakt den mängd ingredienser som behövs till varje rätt. Du kommer alltså inte få över ett halvt paket matvete eller liknande efter veckan – utan allt äts upp. Och just det, det är ekologiska ingredienser och råvaror.

Istället för kylklampar använder sig Simple Feast av vatten i tetra för att hålla maten kall. Vattnet i förpackningarna går alltså att dricka eller vattna blommorna med sen. Simple Feasts förpackningar är dessutom återvinningsbara och består till stor del av växtfibrer. På baksidan av varje förpackning står det tydligt hur du går tillväga för att återvinna.

Men nu går vi över till maten! Den här veckan bestod kassen av lasagne med en sallad på vitkål, oliver och vita bönor. Dag två av linsbiffar med krossad potatis med örtsmör, gurksallad och grillade morötter med röd pesto. Så gott! Och sista dagen var det en röd currygryta med stekt ris och paprika/broccoli marinerat i teriyakisås. Min favorit var lasagnen, fantastiskt god var den. Det tyckte resten av familjen också. Currygrytan hade vi i lunchlådan. Båda currygrytan och lasagnen levereras färdiggjorda, så det var bara värma upp i kylen. Linsbiffarna levereras som en smet som man bara steker upp. Väldigt inspirerande för de dagar en inte har middagskasse och vill måltidspreppa. Tycker överlag det här är ett bra sätt att lära sig nya rätter och få inspiration på.

Även om varje rätt har väldigt tydliga instruktioner tycker jag det lämnar lite till fantasin om man vill. Till och med när det är 3 enkla instruktioner brukar jag röra till det lite. Som att göra grönsakswok istället för spett. Eller istället för 3 separata måltider duka upp till buffé. Men som sagt, allt tar bara ca 10-15 minuter att förbereda från det att du öppnar kylen till det att du sätter dig vid bordet – oavsett om du väljer att göra lite som du vill och inte följa instruktionerna till punkt och pricka.

Och tada! Sådär kan en veckas mat för 2–3 personer se ut. Förutom lasagnen och gurksalladen som jag redan hade hunnit äta upp. Mycket grönt, mycket gott och mycket kreativ mat som även passar bra i matlåda. Tycker du att Simple Feast verkar kul och gott? Gå in på Simple Feasts hemsida för att läsa mer och se om de levererar till din stad. Med koden JULIAT10 får du dessutom 10% rabatt på ditt första köp (gäller nya kunder).

Annons för Simple Feast

Kommentera