Jag älskar böcker och tidningar. Har alltid gjort det, kommer alltid att göra det. Det är något med små bokhandlar som ger mig lite puls.
Min favoritbokhandel heter Papercut Shop och ligger i Stockholm. Varje gång jag är i Stockholm (vilket av förklarliga skäl just nu = aldrig) planerar jag in ett besök i den lilla bokhandeln på söder. Jag älskar utbudet där och känner mig alltid så inspirerad när jag går därifrån.
Men! Kan man inte ta sig till Papercut Shop kan Papercut Shop ta sig till dig. De har nämligen en webbutik! Här kommer 5 (ok 6) tips på mat- och dryckrelaterade böcker och tidningar som jag skulle överväga att köpa om jag vore du.
1. Noble Rot
BOK
Noble Rot har nyligen släppt en bok! En fet en, som handlar om vin! I den här boken guidar författarna en genom typ allt som har med vin att göra? De går igenom hur vin produceras, vad man ska leta efter när man dricker det – och själva tugget. Ja, alltså hur man kan bära sig åt om man vill kunna uttrycka sina känslor för det man druckit på ett förståeligt sätt. Denna ska jag själv köpa redan nu i veckan! Helt säker på att den är mega.
https://papercutshop.se/product/the-noble-rot-book-wine-from-another-galaxy/

TIDNING
Varje gång jag är på Papercut Shop köper jag minst en tidning från Noble Rot. Det har blivit lite av en samling här hemma. Det är verkligen ingenting som hamnar i hyllan. Jag låter mina ligga framme, bläddrar i dem ofta. Fint formgivna, kul texter, inspirerande! Presenterar vin på ett kul och lättillgängligt sätt!

2. La Buvette
La Buvette är en liten vinbar i Paris där ägaren nu har satt samman en bok med enkla, franska recept. En guide till vin, mat och parisisk livsstil. Kan du inte ta dig till Paris, får Paris istället ta sig hem till dig.
https://papercutshop.se/product/la-buvette-recipes-and-wine-notes-from-a-tiny-paris-shop/

3. Eaten
Lovisa tipsade mig om denna tidning, eller närmare bestämt just detta nummer av tidningen Eaten. En tidning som handlar om mathistoria. Och ett av de mest intressanta ämnena just nu: fett!
https://papercutshop.se/product/eaten-no-8-fat/

4. Salt fat acid heat
Salt fat acid heat är en bok som jag själv inte äger men som jag verkligen borde ta tag i att köpa nu. Den är som en guide till hur du lär dig smak. Fint illustrerad! Maffig som fan. Ja, denna vill man ha hemma. Tror man kommer använda den hela tiden.
https://papercutshop.se/product/salt-fat-acid-heat-mastering-the-elements-of-good-cooking/

5. Sandwich
Vintern 2020/2021 kommer jag alltid minnas som ”vintern då jag blev mackmanisk”. Det började med att jag såg filmen Chef. Dröjde inte många dagar innan jag köpte en stor, fet mackgrill som har gått varm sedan dess. Och nu såg jag att det finns en hel TIDNING OM MACKOR! Varje nummer av tidningen nördar in sig på ett ämne. Jag vill såklart ha alla.
https://papercutshop.se/product/sandwich-4-the-african-scramble/
