Imorgon är det fredag och då vill vi ha göttiga rätter som går snabbt att ställa på bordet. Den här nachoplåten lagade jag på under 15 minuter förra fredagen. Börja med att sätta igång ugnen så att den hinner bli varm bara. Sen går det fort som bara den!
Jag ska inte snacka så mycket idag, jag vill bara säga två saker. Det första är att du ska använda dig av runda, salta nachochips när du lagar nachos i ugnen. Använder du dig av kryddade nachos kommer kryddorna att brännas i ugnen. Tips två är att använda dig av en god ost. På bilden använde jag mig av taco-ost på påse eftersom det var det vi hade hemma, och det blev inte så nice. Riv hellre osten själv och använd något gott, som lagrad cheddar exempelvis – så blir detta riktigt gott att käka som vuxen också.

Nachos todos
fryst vegofärs (både formbar och icke-formbar funkar)
tacosås
tacokrydda
salta nachochips
riven ost
olja, till stekning
Förslag på toppingar
koriander
majs
guacamole
gräddfil eller crème fraiche
lime
jalapeños
salladslök
Såhär gör du
Stek den frysta färsen i rikligt med olja i en stekpanna tills den mjuknat. Vänd i tacokrydda och låt den steka in. Vänd i tacosås och låt den koka med 1–2 minuter. Smaka av och salta och peppra eventuellt lite extra.
Lägg ut nachochipsen på en plåt. Fördela färsröran jämnt över chipsen. Toppa med rikligt med god, riven ost. Gratinera på hög värme (ca 250 grader) högt upp i ugnen tills osten smält och fått fin färg. Det tar bara några minuter.
Ta ut plåten och toppa med valfri toppingar. Det viktigaste är att du toppar med riktigt mycket sås i form av extra tacosås, guacamole och gräddfil. Servera genast!