Jag kom att tänka på att jag inte hunnit dela något recept från min senaste kokbok Brynt Smör med er ännu. Dåligt! Så idag ska ni få ta del av ett av mina absoluta favoritrecept: citronpasta! Genom åren har jag lagat en hel uppsjö olika varianter på denna fantastiska rätt, men denna med brynt smör och parmesan är nog ändå favoriten.
Vill du ha fler recept där brynt smör används som smaksättare? Då ska du inte missa min bok Brynt Smör! (Annonslänk till Bokus) Där hittar du allt från brunchrätter som äggröra och grilled cheese, middagsgäster som soppor och tacos, desserter och såser! Helgmat när den är som bäst och enklast.

Pasta al limone e burro
2 vitlöksklyftor
75 g smör
0,5 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
2 dl finriven parmesan
saft från en liten citron
1–2 msk pastavatten
salt och svartpeppar
Servering
4–6 portioner fettucine
persilja
extra parmesan
Såhär gör du
Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet med spara lite till senare.
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt. Bryn smöret tillsammans med vitlöksklyftorna. Plocka upp vitlöken ur smöret.
Värm upp grädden och crème fraichen i en annan kastrull. Den ska inte koka. Vispa försiktigt ner det brynta smöret i en tunn stråle. Ta bort kastrullen från värmen och vänd ner osten. Smaka av med citron, salt och peppar.
Blanda såsen med pastan. Ha i lite pastavatten och låt den koka in. Lägg över pastan på ett fat och toppa med persilja och parmesan.