Måndag! Första veckan sedan maj (!) som jag förhoppningsvis kommer få arbeta ostört. Har nog aldrig längtat så mycket efter höstterminen som sommaren 2021. Åkte till Lucu igår och storhandlade så att jag kan ägna veckan åt att provlaga nya rätter, testa lite nya smaker, JA NÖRDA helt enkelt.
Igår kväll behövde jag fortsätta rensa ut lite i skafferi och frys inför hösten. Hade kanske 3-4 öppnade paket vegofärs som behövde komma till användning. Hittade ett paket risnudlar längst in i skafferiet. En öppnad burk hoisinsås i kylen. Slog ihop dessa tre komponenter och fick en saaanslöst bra och snabblagad vardagsrätt: risnudlar med hoisinfärs!
Jag har inget exakt recept här, men det behövs faktiskt inte. Vi går lite på känsla! Såhär gör du:
Risnudlar med hoisinfärs, jordnötter och örter
1. Nudlarna
Börja med att tillaga risnudlarna enligt anvisningarna på paketet.
2. Färsen
Stek den frysta vegofärsen i rikligt med olja tills den blivit krispig. Tillsätt rikligt med hoisinsås, vitlök, chili, limesaft, soja och peppar.
3. Komponering och toppingar
Lägg upp nudlarna i en skål och toppa med hoisinfärsen. Toppa med mortlade jordnötter, sesamfrön, rostad lök, koriander, mynta och lime.
4. Sås
Är du en såslover av rang och känner att du verkligen behöver en sås: gör en enkel smaksatt majjo! Förslag på smaksättare: majonnäs + chilisås, majonnäs + soja, majonnäs + mixad koriander.
Sådär! Sen är maten klar. Otroligt enkelt! Gott! Bra matlådemat säkert också. Nom nom!