Inlägget är ett betalt samarbete med Violife
Ett recept på en macka? Behövs det verkligen? Svaret på den frågan är väl egentligen nej. Men! Man behöver alltid nya idéer till riktigt göttiga mackor. För vi vet ju alla: mackor är det som tar en igenom de skittrista månaderna vi har framför oss. Nu i januari är det många som har en helt vegansk månad, kallad veganuari Det är ett initiativ som går ut på att man under årets första månad äter helt växtbaserat. Och då behöver man ju ständigt ny, kul inspiration!
Idag har jag därför slagit ihop mig med Violife, ett företag som gör veganska ostar. Och jag har specifikt fått i uppgift att lyfta deras veganska variant av cheddar – kallad Epic Mature. Den är svinbra! Smälter fint och smakar gott. Och själva mackan har jag stekt i deras veganska alternativ till smör, kallad Vioblock. Vioblock består av framförallt kokosolja, rapsolja och solrosolja. Mackan blir så där frasig och gyllene som man vill ha den. Bra Violife!
Vad har vi då mer i mackan än det veganska alternativet till cheddar? Jo, det är faktiskt bara en sak till – kimchi. Den kryddstarka och syrliga kimchin bryter av så fint av mot Epic Mature. Ja, en fantastiskt bra lunchmacka om jag får säga det själv. Servera den med en god kimchimajjo vid sidan, lite sesamfrön, kanske salladslök? Mat på nolltid! Nom nom!
Grilled cheese med cheddar och kimchi med kimchimajonnäs
- 4 skivor gott bröd
- 2 dl riven Violife Epic Mature Cheddar Block
- 1 dl Violife creamy original
- 2 dl grovhackad kimchi (obs! kolla på förpackningen så att den är växtbaserad)
- 2-3 msk Vioblock (veganskt alternativ till smör)
Kimchimajonnäs
- 1 dl vegansk majonnäs
- 2 msk kimchispad
Börja med att blanda riven Epic Mature med Creamy Original. Det gör att “osten” smälter bättre och finare!
Bred ut “ost”krämen på de 4 skivorna bröd. Toppa med grovhackad kimchi på hälften av skivorna. Tryck ihop mackorna och bred på med Vioblock på utsidan av mackorna. Nu är det dags för stekning!
Stek mackorna på medelvärme på båda sidor tills “osten” har smält och ytan har blivit frasig och gyllene.
Blanda ingredienserna till din majonnäs.
Dela mackorna på mitten och servera med majonnäsen vid sidan att dippa i. Toppa gärna med lite salladslök och sesamfrön.
Vill du läsa mer om Violife och deras produkter kan du göra det här.