I söndags tog jag med mig min matkompis Farah till Möllan för att äta oss igenom hela menyn på DubbelDubbel. Jag var ju där i våras när de hade invigning av deras nyöppnade ställe i Lund – och nu var det äntligen dags igen. DubbelDubbel är alltså en restaurang som finns både Göteborg, Malmö, Lund, Norrköping – och snart även i Stockholm. Här äter man kinesisk sharingfood. Ja, små goda rätter som man kan skicka runt bordet. Mycket vegetariskt, opretentiöst och dessutom prisvärt som en liten bonus.
Jag tycker om det mesta som serveras på Dubbeldubbel, som de friterade wontonsen och den picklade moroten, MEN det finns en sak som jag ständigt återkommer till. En rätt som jag på allvar tänker på flera gånger i veckan. Och det är DubbelDubbels funrulle som jag idag tänkte ägna ett helt blogginlägg åt.
Vad är en funrulle tänker du nu kanske? Jo, det är vad ni ser på bilden här ovan. Fun är en stor dumplingrulle som är krispig, mjuk, snäll och smakrik på en och samma gång. En risdeg fylls med ostronskivling och friteras sedan riktigt, riktigt krispig. Därefter rullas den i ytterligare ett deglager som får ångas. Den delas sen i fina små sushibitar för att slutligen toppas med god sås och lite salladslök.
Nä, men ni fattar inte HUR GOD DEN ÄR! 110 pix kostar hela härligheten. Den är vego med en fyllning av svamp men finns även som köttalternativ i form av anka. Lova mig att du äter funrulle snart?
Det är en av mina absoluta favoriträtter just nu. Fun I love you! Vill du läsa mer om DubbelDubbel kan du göra det här.