Jag älskar potatis. Vansinnigt mycket. Ja, jag älskar potatis så mycket att jag till och med har blivit framröstad till “årets potatisinspiratör”. Jag hittar alltid nya sätt att äta potatis på, det har blivit lite av en sport för mig. Ett sådant sätt är att våffla potatisriv. Du går tillväga precis samma sätt som när du gör rårakor – men du slänger ner potatisen i våffeljärnet istället för i stekpannan. Smidigt, kul, enkelt! Det kräver knappt ett recept, men här kommer ett ändå. Receptet räcker till 4 våfflor, vilket är “lagom” för 2 personer.
Rårakor i våffeljärnet
- 500 g potatis
- smör till stekning
Toppingar
- svart tångcaviar
- crème fraiche eller gräddfil
- finhackad rödlök
- finhackad gräslök
- finhackad dill
- citron
Såhär gör du
Börja med att skala potatisen. Riv den grovt och lägg den rivna potatisen i en bunke. Salta.
Värm upp ett våffeljärn och lägg i en klick smör. Ta 1/4 av potatisrivet, kläm ur vätskan och lägg den i våffeljärnet. Låt rosta länge, tills våfflan fått rikligt med yta. Gör om processen tills du har 4 gräddade och gyllene våffelrårakor.
Servera rårakorna med rödlök, svart tångcaviar, crème fraiche, gräslök och dill. Avsluta med att ha på salt, peppar och eventuellt lite citronsaft.
Detta provas NU
JA KUL! Blev det bra?
Men mums! Spelar det ingen roll vilken potatis jag tar, eller rekommenderar du mjölig/fast?
jag brukar använda mig av fast potatis, men jag tror det går lika bra med mjölig! 🙂