Jag kan inte börja varje inlägg under vintermånaderna med att ursäkta hur OERHÖRT FULA MINA BILDER ÄR. Men nu gör jag visst det ändå. Förlåt, men det är jättesvårt att bli inspirerad när något ser ut såhär. Samtidigt är det för jävla trist om bloggen ska stå tom halva året? Och det spelar faktiskt ingen roll om jag fotar mitt på dagen heller, för ute ser det ut som Mordor oavsett tid på dygnet.

Idag vill jag i alla fall prata om glögg. Ingen glögg som helst utan Fruktsteros allra första. Det är ju ingen hemlighet att jag både gillar Fruktstereo och vinimportören Vinstereo. De importerar flera av mina favoritviner och råkar dessutom ha en bar ovanpå min favoritrestaurang, Maya.
Fruktstereo har alltså släppt sitt livs första glögg i år. Cuccù heter den och fick i beställningssystemet på bolaget och kostar då 186 pickadoller. Här hittar du den.
Cuccù skrivs av Frukstereo som “Frankensteins julglögg med lite fruktvin, lite gamla spritiga experiment, lite cocktail, lite Cuccù och mycket jul såklart.” Well put, Fruktstereo!
Denna glögg skall serveras kall. Ovanligt? Jag vet inte. Det jag vet däremot är att den är sviiiingod att blanda med San Pellegrinos citronläsk. 1/3 glögg + 2/3 citronläsk = en match made in heaven. Prova det som en liten drink i jul! Eller en gröggdrink, det vill säga en grogg gjord på glögg. Smakar rätt likt tinto de verano, om ni vill få ett litet hum om hur denna drink smakar. Nom nom!