Rostad fransk potatissallad

Sedan jag träffade min man har vi i vår lilla familj alltid ätit fransk potatissallad på påsken. Det är något med ingredienserna dill, rädisor och kapris som för mig känns så otroligt vårigt. Den är enkel att tillaga, man kan ha i lite vad man vill och den är supergod att ha på buffébordet. Jag serverar min potatissallad med knaperstekta tzayspett.

Ingredienser:

 • Potatis
 • Rädisor
 • Dill
 • Bladspenat
 • Kapris
 • Dijonsenap
 • Vitvinsvinäger
 • Olivolja

Såhär gör du potatisen:

 • Börja med att sätta ugnen på 225 grader.
 • Dela potatis på mitten. Välj en delikatesspotatis som är i den mindre storleken så blir det alltid supergott. Mängden potatis avgör du själv, vi äter otroliga mängder potatis så jag är inte rätt person att komma med mått.
 • Lägg potatisen på en plåt med den skurna sidan vänd mot plåten och ha på olivolja. Vänta med att salta tills efter att potatisen har varit i ugnen så blir det bäst resultat. Vänd potatisen när du ser att den har börjat på fin färg och ta ut plåten när du ser att båda sidorna har fått fin färg och är mjuka, ca 25-30 minuter. Salta!

Fransk dressing:

 • Gör den franska dressingen genom att blanda 1 msk dijonsenap med en skvätt vitvinsvinäger och liten plutt kallt vatten. Vispa ihop och häll sedan i rapsolja i en tunn stråle under tiden du vispar tills det att den har fått en bra konsistens. Såsen ska vara ganska tjock och inte rinnig. Ha i salt och svartpeppar.

Salladen: 

 • Skär rädisor och hacka ett knippe dill och lägg i en skål.
 • Ha i bladspenat, kapris och potatisen du har rostat.
 • Avsluta med att vända i dressingen och blanda runt.

IMG_1847

4 kommentarer Lägg till

 1. anniemansson skriver:

  Vad fint du har fått det här på bloggen redan! Din bilder är verkligen fantastiskt snygga 🙂 Önskar verkligen att jag hade dina foto-skills! Så kul att du äntligen även är en blogg-kollega. Är du förresten med i better bloggers? Om inte föreslår jag att du går med på momangen! Det finns så mycket bra tips, råd och pepp att hämta där.
  Kram 🙂

  1. juliatuvesson skriver:

   Åh, tack Annie för din fina kommentar! Och detsamma, älskar din blogg. Jag är inte med i Better Bloggers, hade faktiskt inte ens hört talas om det förrän du nämnde det. Men jag ska ta till mig av ditt råd och gå med 🙂 Kram!

   1. anniemansson skriver:

    Ja, tack <3 Det tycker jag att du ska göra!

Kommentera