Penne med gröna ärtor, fetaost och mynta

Jag vet inte om det här egentligen går att kalla för recept eftersom det enda jag gör är att blanda ihop en jäkla massa göttiga grejer och så blir det middag av det. Men jag tänker göra det ändå – så idag bjuder jag på ett superenkelt ”recept” på pasta med gröna ärtor, fetaost och mynta.

I vanliga fall är jag för snål för att köpa mynta men i år har jag odlat en massa örter på balkongen som behövde komma till användning. Det går bra att byta ut myntan för den som vill det till något annat som exempelvis persilja eller basilika – men jag rekommenderar er verkligen att testa smakkombinationen ärtor, fetaost och mynta eftersom det är SÅ gott. Lovar.

När pastan är färdigkokt och blandad med fetaoströran toppar du allt med någon sorts nötter ni har hemma. Jag körde valnötter men det funkar precis lika bra med pinjenötter, mandel eller solroskärnor. Torrosta dem gärna i stekpannan med lite salt, det är supergott!

 

Penne med gröna ärtor, fetaost och mynta (3-4 personer)

Penne (eller annan pastasort du gillar)
1 paket fetaost
1 näve hackad mynta och persilja
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1/2 citron
3 dl frusna gröna ärtor

Till servering:

Valnötter, eller annan nöt du tycker om
Ruccola

 

Såhär gör du:

1. Börja med att koka pastan enligt anvisning på paketet. Smula ner fetaosten i en bunke och blanda med de finhackade örterna, citronsaft, flingsalt, svartpeppar och lite olivolja.

2. När pastan har 2 minuter kvar av sin koktid häller du i de frusna ärtorna i kastrullen och låter de koka med de sista minuterna. Häll av vattnet och blanda sedan pastan och ärtorna med fetaoströran.

3. Servera tillsammans med rostade nötter, extra svartpeppar och en näve ruccola.

 

2 kommentarer Lägg till

Kommentera