Bagelfrukost med två sorters goda röror att laga i helgen

– inlägget är ett reklamsamarbete med Serla –

Är du också en sådan person som börjar fundera på kommande helgfrulle redan på måndag morgon? Det gör jag i alla fall. Enligt mig är lördagsfrukosten veckans absoluta höjdpunkt. Då tar jag igen veckans alla sorgliga frukostar och äter allt jag älskar. Litervis med kaffe, juice, frukostmilkshake, frukt och en riktigt göttig macka med massor av pålägg.

Ni som har följt mig ett tag vet vid det här laget att jag är fullkomligt tokig i bröd. Jag älskar mackor så orimligt mycket, så är det med den saken. Tur då att det finns så många olika sorter att en aldrig tröttnar. Den senaste tiden har jag fått dille på bagels. Herregud, bagels är ju så stört gott?! De kan vara lite meckiga att baka själv med många olika moment – men det är gott om du orkar trixa med det. Självklart går det lika bra att köpa färdiga. Köp gärna på dig ett lager och förvara i frysen så är det bara att plocka fram på lördagsmorgonen. Supersmidigt!

Det bästa med bagelfrukost är att man lätt kan variera sig. När vi har frukostgäster hemma brukar jag blanda ihop massor av goda röror och göra ett stort grönsaksfat med exempelvis avokado, gurka, tomat, paprika och frukt. Sedan får alla själva komponera ihop sina mackor och kanske experimentera fram nya goda smakkombinationer. Idag ska jag tipsa om två av mina favoritröror – dillspread och getostkräm. Just nu har jag två favoritmackor som jag äter exakt hela tiden:

 1. Avokado, dillspread, kapris, citron och rödlök
 2. Getostkräm, jordgubbe, basilika och honung

Båda mackorna är extremt beroendeframkallande. Avokadomackan påminner lite om den klassiska laxmackan – men jag skulle ändå våga säga att den här är snäppet vassare. Sen är det obligatoriskt med en efterrättsbagel också. Visste ni att kombinationen getost, jordgubbe och basilika är fantastisk? Och ja, den kanske känns lite somrig men det behövs faktiskt nu när vintern precis har kommit tillbaka till Skåne när det enda en går och längtar efter är lite knoppar på träden.

Så, när Serla för ett litet tag sedan kontaktade mig och frågade om jag ville ta fram några goda, gröna och kladdiga recept som skulle passa ihop med deras hushållsservetter Handy Sheets tänkte jag bara – jaaa! Jag älskar kladdig, göttig och såsig mat så det var fasiken en riktig match made in heaven. Så under februari månad kommer jag en gång i veckan att posta ett nytt, gott och grönt recept som du äter med händerna. Bra va?

Men, nu till recepten:

bagelfrukost med dillspread getostkräm avokado

Bagelfrukost med två sorters goda röror

Avokado, kapris, dillspread, citron:
Börja med att be ett tjockt lager dillspread på båda sidorna av brödet. Skiva avokado i tunna skivor och lägg på underdelen av bageln. Toppa med tunna skivor rödlök, kapris, finhackad dill samt lite extra citronsalt. Avsluta med att dra några varv med pepparkvarnen och salta lite extra.

Getostkräm, jordgubbe, basilika, honung
Bre ett tjockt lager getostkräm på båda sidor av bageln. Lägg ett lager tunt skivade jordgubbar samt rikligt med färsk basilika på underdelen. Salta och peppra – klart!

Dillspread (4 portioner)

1/2 paket fryst dill (ca 20 g)
1/2 paket cream cheese (100 g)
lite citronsaft
salt + svartpeppar

Rör ihop cream cheese och dill. Smaka av med citronsaft, salt och färskmalen svartpeppar. Låt stå kallt fram till servering. Nom!

Getostkräm (4 portioner)

1/2 paket cream cheese (100 g)
100 g chèvre
1 tsk honung
salt + svartpeppar

Mixa, med en stavmixer, cream cheese och getost utan kant till en helt slät kräm. Smaka av med lite honung, salt och färskmalen svartpeppar. Låt stå kallt fram till servering.

För att spara mina recept, följ mig på Bloglovin. Ni hittar mig även på Instagram och Facebook.

OBS! Tävlingen om Serla HandySheets gäller på Instagram. OBS!

– i reklamsamarbete med Serla – 

16 kommentarer

 1. Annie/Vegokäk skriver:

  Så här ska ett bra samarbete se ut! SKITSNYGGT! <3

  1. Tack, Annie! Det är SÅ himla kul att göra samarbeten som passar en så perfekt. ✨

 2. Lars Johansson skriver:

  Perfekt med en smidig dispenser när brödet kommer ur ugnen och är lite varmt. Kanonsamarbete 🙂

 3. Jeannette skriver:

  Till sådanna goa rörar och bröd måste man ju bara ha nära till pappers servetter

 4. Agneta skriver:

  Snygg och ståtlig är denna Dispenser. Alltid ett papper inom räckhåll. Bestiken på servetten snyggt upplagt. Många funktioner denna lilla servett fixar.

 5. Ulrika Axelsson skriver:

  Perfekt med servett och snygg dispenser, speciellt för mig som älskar bagels med mycket fyllning, där det är stor risk för nedsövning… Men varför är det så svårt att hitta butiker som säljer bagels? Får väl baka dem själv.

 6. Marianne Engström skriver:

  Jag är verligen behov av servetter när mina små kladdiga barnbarn kommer hem. Jag gillar när det är rent och snyggt när man ätit klart.

 7. Lisa karlqvist skriver:

  Låter gott!
  Med 2 småbarn är papper ett ständigt måste!!

 8. Christian Nordström skriver:

  Smutsiga händer med fingrar så små
  kletar och kladdar på allt de kan nå.
  Det vore rätt praktiskt med ett Handysheet
  att torka var yta så skinande vit.

 9. Louise Tibblin skriver:

  Vore perfekt på jobbet där jag måste torka småsaker hela tiden!

Kommentarsfältet är stängt.