3 snabba vardagsmiddagar på under 15 minuter: quesadillas, rostad paprikasoppa och ädelostpasta

Idag ska jag passa på att göra en liten sammanfattning av 3 favoritrecept som jag har tipsat om på Instagram under sommaren. För ni följer mig där va? Det är där jag är som mest aktiv – och där jag lägger upp daglig inspiration, enkla recept och ibland en insyn i vad jag sysslar med under mina arbetsdagar.

Så, med det sagt – här har ni några av mina snabbaste middagsrecept som jag lagar om och om igen. Samtliga recept är klara på mindre än 15 minuter, kräver inte massvis av krångliga ingredienser – och är såklart himla goda.

rigatoni med ädelostsås och saltrostade nötter

Först ut är en min superenkla ädelostpasta med saltrostade valnötter. Den här pastarätten kanske egentligen inte kräver ett recept eftersom det enda du gör är att blanda två ingredienser och så vips har du en pastasås. Du kan rosta vilka nötter eller frön som helst, använda vilken pastasort som helst och använda dig av den gräddsorten som du har hemma.

Snabb ädelostpasta med saltrostade nötter
4 portioner

rigatoni, eller annan pasta
100-150 g god ädelost
2 dl valfri grädde, jag brukar använda havregrädde
1 pressad vitlöksklyfta

valnötter (ost/eller solroskärnor för en billigare rätt)
salt

färsk persilja
chiliflakes
svartpeppar

Såhär gör du: Börja med att koka pastan. Koka upp grädden i en annan kastrull tillsammans med den pressade vitlöksklyftan på medelvärme. Smula ner ädelosten och låt den smälta. Stek nötterna i en torr stekpanna tillsammans med salt tills att de har fått lite färg. Servera den nykokta pastan med ädelostsåsen, saltrostade nötter, persilja, grovmalen svartpeppar och kanske lite chiliflakes för extra hetta.

snabb vegansk rostad paprikasoppa med rostade solroskärnor

Det andra receptet är på en superenkel soppa som både går att äta varm som kall. Mixa hela soppan direkt i en mixer så har du middag på bara några minuter. Om du vill ha den varm värmer du bara upp soppan i en kastrull efteråt tillsammans med lite grädde. Jag serverar den med rostade frön och färsk örter.

Snabb rostad paprika- och tomatsoppa med rostade nötter
2-3 portioner

4 svenska kvisttomater
1 näve vikentomater eller andra smakrika småtomater
2 grillade paprikor på burk
1 pressad vitlöksklyfta
1 liten skvätt vinäger (vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger)
salt + svartpeppar
eventuellt en skvätt valfri grädde om den ska serveras varm

Såhär gör du: Mixa tomater, paprikor och vitlök i en mixer tills helt slätt. Smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Om du vill äta soppan varm lägger du över den i en kastrull och värmer tillsammans med lite grädde. Servera med rostade solrosfrön och lite färsk persilja.

quesadillas med vegofärs kryddad med garam masala

Det sista receptet jag bjuder på är mina quesadillas med garam masalafärs, cream cheese och vanlig skivad ost. De är goda att äta som de är eller som tillbehör till en soppa. Du kan använda dig av vilka tortillabröd du vill, de med kokos är min favorit. Välj vilken färs du vill och använd vilken ost som helst.

Enkla quesadillas med garam masalafärs och ost
4 portioner

8 tortillabröd
150 g vegofärs
garam masala eller annan kryddmix, efter smak
en god ost, i skivor
crème fraiche eller cream cheese
tacosås
rapsolja, till stekning

Börja med att lägga ut alla tortillabröden. Lägg ett lager ost på varje tortillabröd. Stek färsen i en stekpanna i rapsolja och smaka av med kryddblandning tills att du har en smak du gillar och färsen har fått lite färg. Lägg färs på hälften av tortillabröden. Lägg på en klick crème fraîche och tacosås ovanpå färsen och kläm ihop med det andra brödet. Stek på både sidor i en stekpanna på medelvärme tills att osten har smält och bröden är gyllenbruna.

 

Jag finns även på Instagram, Facebook och Bloglovin’.

7 kommentarer Lägg till

  1. Åh det sista receptet lät verkligen som något för mig (som är lite känslig för nötter). Älskar ju quasadillas!!

    1. Quesadillas är sååå bra vardagsmat! Jag har alltid ett paket vegofärs och tortillas i frysen så vet jag att det finns middag. 😊

  2. Lisen skriver:

    Hej! Älskar din blogg och dina recept. Jag är nybliven vegetarian vilket jag vill kombinera med att jag tävlar i styrkelyft och därmed behöver många kalorier och mycket protein. Ungefär 30-40 g per måltid är lagom. Så, vilka är dina mest proteinrika recept?

    1. Hej Lisen! Vad kul att du har hittat hit och att du gillar min matlagning. Jag vet inte vilka mina mest proteinrika recept är men jag tipsar gärna om mina veganska bönbiffar/cashewbollar med en bas på svarta bönor och nötter som serveras med potatis. Testa gärna min dahl med bombaypotatis, tomatsoppan med röda linser eller min bönchili. De är alla goda att ha i lunchlådan också och är enkla att förbereda många måltider av samtidigt 😊 jag har skrivit ett inlägg om 3 röror också som är baserade på baljväxter som kanske kan vara kul att läsa? De såserna är goda att äta både på frukostmackan eller som tillbehör till middagen!

Kommentera