Kantarellpizza med tryffelkräm, gruyère, krasse och gräslök

Säg hej till din nya höstfavorit: kantarellpizza! Med smörstekta kantareller, tryffelkräm, krasse, gräslök och orimliga mängder gruyère. Min absolut bästa hösträtt någonsin, varsågoda!

Jag har inte plockat kantarellerna själv. Jag har inte heller bakat degen själv. Och jag har verkligen inte gjort tryffelkrämen själv. Men det spelar ingen roll, det blir gott ändå. OCH! När man är så smart att man köper ca allt färdigt har man också fördelen att få så här god middag på bara 20 minuter. Hur bra?

Den här pizzan är supergod att äta både som middag, som förrätt eller som tillbehör på kräftskrivan. Men jag vill framförallt slå ett slag för hur underbar den här rätten är att äta som tilltugg eller som snittar! ALLA ÄLSKAR DEN HÄR PIZZAN, så är det bara.

Följ mig på Instagram för dagliga uppdateringar, enkla recept och massa av inspiration. Jag finns även på Facebook och på Bloglovin’ där ni kan spara mina recept på en samlad plats.

kantarellpizza med smörstekta kantareller, tryffelkräm, krasse, ruccola och gruyere

Kantarellpizza med tryffelkräm, gruyère, krasse och gräslök

1 pizzadeg
200 g kantareller
smör till stekning
ev. 1 vitlöksklyfta
1 burk crème fraiche
1 bit gruyère eller annan god ost som prästost
krasse
gräslök
tryffelmajonnäs/tryffelaioli (på burk) eller några droppar tryffelolja

SÅHÄR GÖR DU:

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Ta bort all skit från svampen som du inte vill ha med och stek sedan i en torr stekpanna tillsammans med eventuellt lite pressad vitlök. När vätskan börjar släppa från svampan har du i en klick smör, lite salt och svartpeppar. Lägg ut pizzadegen på en plåt och bred därefter på rikligt med crème fraîche. Ha över riven ost, svampen och sedan ytterligare lite ost. Placera i den övre delen av ugnen i ca 10-15 minuter tills att pizzan är gyllenbrun och ser god ut. Klipp över gräslök och krasse och klicka ut små klickar tryffelkräm. Avsluta med att ha över lite svartpeppar.

Tips: om du vill kan du ha på lite rostade pinjenötter och syrad rödlök också.

Följ mig på Instagram för dagliga uppdateringar, enkla recept och massa av inspiration. Jag finns även på Facebook och på Bloglovin’ där ni kan spara mina recept på en samlad plats.

 

FÖR FLER GODA KANTARELLRECEPT:

Två goda dippsåser med kantareller: kantarellmajonnäs och kantarellkräm med ricotta och tryffel

Kantarellasagne med pecorinokräm, tryffel och mozzarella

Kantarellbiffar med potatisgratäng och gräddsås

4 kommentarer Lägg till

  1. Glen Snoddas skriver:

    Så gott det ser ut, snyggt jobbat!

    Gilla

  2. Emma skriver:

    Alltså du måste ju vara tankeläsare?? Kom precis hem från coop med kantareller och pizzadeg och funderade på hur man gör bästa kantarellpizzan, så möts jag av detta!

    Gilla

    1. Haha, men hur blev pizzan då? Blev det något gott?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s